Skip To Content
Hjemmeladere

Finn riktig hjemmelader

Den mest praktiske måten å lade bilen på hjemme, er å bruke en hjemmelader med vekselstrøm. Hjemmeladere er skreddersydd for bilen og lader batteriet mye raskere og tryggere enn hvis du bruker en vanlig stikkontakt.  

Hjemmeladere er enkle å bruke, og de kan tas i bruk med det samme etter montering. Smarte hjemmeladere er mer avanserte og har flere funksjoner. Du kan for eksempel dele hjemmeladeren med andre ved hjelp av en app, styre tilgangen, planlegge lading og opprette laderapporter. 

 

Når du skal kjøpe en hjemmelader, må du tenke på hva som passer best til laderen i bilen (ombordladeren), strømfasene og ladehastigheten. Du kan også bruke butikken vår. Der finner du enkelt hjemmeladeren som passer best for din Opel.

Hjemmeladere

Enfaset med kabel, 3,7 eller 4,6 kW 

Trefaset med kabel, 11 kW

 

Du kan få både enfasede og trefasede hjemmeladere.  For rask lading er trefaset hjemmelader det beste valget. Du kan også lade din trefasede bil med en enfaset hjemmelader, men det tar lengre tid. 

 

Denne ladeløsningen passer for deg hvis …

 

    … du regelmessig lader bilen hjemme

    … du ikke trenger andre funksjoner enn lading

 

Du finner hjemmeladerne våre og annet tilbehør hos Opel+:

Smarte hjemmeladere

Trefaset, 11 kW med kabel eller 22 kW uten kabel

 

Den optimale ladeløsningen hvis du vil dele hjemmeladeren med andre, opprette laderapporter og planlegge ladingen. Med appen for smarte hjemmeladere har du alltid full kontroll. Fås i trefaset versjon.

 

Denne ladeløsningen passer for deg hvis …

 

 … du vil ha ekstra funksjoner, som rapporter og fjernservice

… du vil dele hjemmeladeren med andre, styre tilgangen og opprette laderapporter 

 

Du finner den riktige hjemmeladeren hos Opel+.

Kostnader for hjemmelader

Det lønner seg å investere i en hjemmelader siden det er den tryggeste, raskeste og mest praktiske ladeløsningen.

Når du skal kjøpe en hjemmelader, må du tenke over behovene dine og hvilke muligheter du har der du bor. Vi samarbeider med DEFA og anbefaler deg å ta kontakt med DEFA eller din forhandler for kjøp og montering av hjemmelader.

 

Alt om hjemmeladere

Hvilken tilkobling trenger en hjemmelader?

En trefaset hjemmelader krever høyspenttilkobling, siden det bare er mulig å fullade en elbil på rundt fem timer med en effekt på 11 kW. En enfaset hjemmelader krever ikke høyspenttilkobling. Siden den kun gir en effekt på 4,6 kW, tar det mye lengre tid å lade. Jo høyere effekt, desto raskere lades batteriet. 

Hvilken hjemmelader trenger jeg?

Det avhenger av hvilken bil du har, hvilke muligheter du har hjemme, og hva du trenger. Vil du lade så raskt som mulig, eller foretrekker du å lade over natten? Trenger du smart styring med en app? Hos oss finner du de perfekte ladeløsningene og tilhørende kabler for både vanlige stikkontakter og industrikontakter. For raskere lading anbefaler vi våre 11 kW-hjemmeladere, som kan fullade en elbil på rundt fem timer.

Hvem kan montere hjemmeladeren?

Siden det kreves høyspenttilkobling, må hjemmeladeren monteres av en elektroinstallatør. Du kan velge en autorisert elektroinstallatør eller et selskap som har spesialisert seg på ladestasjoner. Kontakt gjerne Opels samarbeidspartner Inno2Grid. De kan montere hjemmeladeren for deg. 

Hvor mye koster en hjemmelader?

Det avhenger av hva du trenger. Hvor raskt vil du lade? Er det bare du som skal ha tilgang til hjemmeladeren, eller vil du dele den med andre og kunne styre tilgangen med en app? Hjemmeladerne våre, som koster fra 754,47 til 1294,17 euro, oppfyller alle behov.

Kan jeg lade bilen hjemme?

Selvfølgelig. En hjemmelader med vekselstrøm er den beste måten å lade bilen på hjemme. Selv med en effekt på opptil 11 kW er dette mye raskere enn å bruke en vanlig stikkontakt (1,8 kW), siden en vanlig stikkontakt ikke er egnet for å overføre høy effekt over lengre tid. Det er som å bruke en vannkoker i ti timer: kontakter, kabler og koblinger er ikke konstruert for å tåle det.