Skip To Content
Fakta og fordeler

En elbil gir mange fordeler

Elbiler er økonomiske og stillegående, og du kjører utslippsfritt. De krever mindre vedlikehold enn biler med forbrenningsmotor, og en stor del av strømmen de bruker, kommer fra fornybare kilder. Det er en stor fordel for miljøet. Og for oss mennesker

Farvel, co2

Elbiler har mange miljøfordeler

Setter mindre klimaspor
Elbiler setter mindre klimaspor enn biler med forbrenningsmotor – i hele levetiden. Dette er dokumentert i mange studier.* De viktigste årsakene er at elektriske motorer har høyere virkningsgrad og at de ikke slipper ut et eneste gram CO2 når du kjører. 
Bedre for miljøet
Naturligvis krever batteriproduksjonen energi, og det fører til CO2-utslipp. Men elbiler gjenvinner denne energien under bruk. En fersk studie viser at CO2-utslippet utlignes allerede etter rundt 30 000 kilometer. Det er veldig positivt med tanke på at forventet batterilevetid er ca. 250 000 kilometer. 
I en klasse for seg

Det finnes ingen utslippsklasser for elbiler. Ikke så rart, siden de ikke slipper ut skadelige stoffer. Det betyr at de kan kjøres hvor som helst – også i sentrum av byer som har innført miljøsoner. En klar fordel sammenlignet med biler med forbrenningsmotor. 

Husk at du må registrere elbilen din for å kunne kjøre i disse sonene.

 

Det lønner seg å velge elektrisk

Økonomiske fordeler

Det kan være lønnsomt å velge en bil med elektrisk drift. Finn ut hvordan bedriften din kan dra fordel av å kjøpe eller lease en bil med elektrisk drift.
Elbil lønner seg
Du kan spare store beløp når du kjøper en elbil, både ved kjøp og i eiekostnader. I Norge er nye elbiler fritatt for moms (mva) og engangsavgift. Trafikkforsikringsavgiften er også lavere for elbiler. I tillegg kommer sparte drivstoffkostnader og bompenger. Noen steder, for eksempel i Oslo, er dessuten de offentlige parkeringstakstene en brøkdel av prisen for bensin- eller dieselbiler, for ikke å nevne muligheten for å kjøre i kollektivfeltet mange steder.  
Kostnadsfordeler sammenlignet med biler med bensin-/dieselmotor
Vil du beregne den økonomiske fordelen med elbil eller ladbar hybrid? Her finner du alle faktorer, for eksempel tilskudd, skatte- og avgiftsfordeler og andre økonomiske fordeler. 
Perfekt for byen
Det er helt perfekt å kjøre elbil i byen. Fordelene er åpenbare: Du har mer enn nok ytelse, men kjører likevel lydløst. Og mange steder kan du parkere veldig billig i sentrum mens du lader. Offentlige ladestasjoner i Norge teller i dag over 12 000 for normallading med Type 2 eller Schuko-kontakt, og over 5000 ladepunkt for hurtiglading. I tillegg til de mange fordelene du får når du kjøper en elbil, kjører du også miljøvennlig.   
Økonomiske fordeler for bedriften din

Enten du velger en personbil eller et nyttekjøretøy, får du en pålitelig firmabil som gir deg mulighet til å kjøre utslippsfritt, er økonomisk i drift og gjør arbeidshverdagen din enklere. Bedrifter kan dra nytte av store skattemessige og andre økonomiske fordeler. Hvis du som skatteyter kjører elbil som firmabil, reduseres bilens skattemessige listepris med 40 prosent. Arbeidsgiver kan dekke arbeidstakerens strømutgifter hjemme og lading på offentlige ladestasjoner, uten at dette utløser noen ekstra skatteplikt når det er snakk om firmabil. Arbeidsgivere får fradrag for kjøp, montering og drift av ladestasjon og mange forsikringsselskap tilbyr gunstigere bilforsikring av elbil for bedrifter. Kort sagt: biler med elektrisk drift lønner seg raskt for bedriften din.

I tillegg krever de mindre vedlikehold, siden de har færre slitedeler. Det betyr mindre ståtid, som igjen betyr penger spart for eksempel for flåteoperatører. Alt dette er gode grunner til at stadig flere bedrifter velger biler med elektrisk drift.

 

Lading og rekkevidde

Maksimal kjøreglede, stadig lengre rekkevidde og enda raskere lading. 

Finn ut hvordan en bil med elektrisk drift kan gjøre hverdagen enklere for deg.

Elektriske drivlinjer enkelt forklart

Alt du trenger å vite før du tar valget

Finn den riktige bilen for deg
Bør du velge elbil eller ladbar hybrid? Opel tilbyr et stort utvalg av elbiler og ladbare hybrider. For at du skal velge riktig, må du vite hva som er forskjellene mellom dem.  Her finner du alt du trenger å vite. 
Les mer
Hvordan fungerer batteriet?
Fungerer det på samme måte som batteriet i smarttelefonen din? Ikke helt, men noe er likt. Det er lurt å holde batteriladenivået på mellom 20 og 80 prosent. Her får du vite hvorfor, pluss mange andre interessante fakta om batterier. 
Les mer
Mer om det tekniske
Elektrisk drift kan virke komplisert, men det er det ikke. Trenger du mer informasjon før du bestemmer deg? Eller vil du ha mer teknisk informasjon? Da bør du lese dette. 
Les mer