Skip To Content
BEV, PHEV eller E-REV?

Våre elektrisk drevne biler

Det finnes mange typer biler med elektrisk drift, noen med forbrenningsmotor, og noen som bare har elektrisk motor. Her er våre. 

Mildhybrid (mHEV)

En mildhybrid har en forbrenningsmotor som leverer energi til en elektrisk motor. Den elektriske motoren kan lagre energien og bruke den når den trengs. Det gir en besparelse på opptil én liter per mil. Mildhybrider har et litiumionbatteri som lagrer energien. Energien kommer fra start-stopp-systemer og fra gjenvinning av bremseenergi (regenerering). mHEV er en forkortelse for «mild Hybrid Electric Vehicle». 

Fullhybrid (sHEV)

En fullhybrid har en forbrenningsmotor og en batteridrevet motor. I hastigheter opptil 50 km/t og på korte turer på rundt 3 km, kan du kjøre helelektrisk. Strømmen som brukes av den elektriske motoren, genereres av forbrenningsmotoren. sHEV er en forkortelse for «strong Hybrid Electric Vehicle».

Ladbar hybrid (PHEV)

Ligner en fullhybrid, men den ladbare hybriden kan kjøre i høyere hastigheter (opptil 130 km/t) og lengre strekninger (rundt 40 km) på bare strøm. Forbrenningsmotoren lader batteriet hvis det ikke har nok effekt. Batteriet kan lades fra en ekstern strømkilde. PHEV er en forkortelse for «Plug-In Hybrid Electric Vehicle».

Elbil med rekkeviddeforlenger (E-REV)

Batteridrevne biler med en liten ekstra forbrenningsmotor og generator kalles ofte elbil med rekkeviddeforlenger (range extender). Forbrenningsmotoren brukes bare til å generere ekstra strøm til batteriet. Forbrenningsmotoren driver ikke bilen, slik den gjør i hybridbiler. E-REV er en forkortelse for «Extended Range Electric Vehicle».

Batteridrevet elbil (BEV)

Denne typen elbil drives av en batteridrevet elektrisk motor, og den lades fra strømnettet. Det betyr at bilen ikke bruker fossilt drivstoff. Bilen er helt uten utslipp under kjøring. BEV er en forkortelse for «Battery Electric Vehicle».

Brenselcelle-elbil (FCEV)

En brenselcelle-elbil drives av en elektrisk motor. I motsetning til en batteridrevet elbil kommer ikke strømmen fra batterier, men fra hydrogenbrenselceller. Hydrogenbrenselceller produserer strøm ved å kombinere hydrogen og oksygen. En bil med brenselcelle er også helt utslippsfri under kjøring. FCEV er en forkortelse for «Fuel Cell Electric Vehicle».

Opel tilbyr fire batteridrevne elbiler og én ladbar hybrid. Disse modellene finner du her: 

Elbiler:
  • Har elektrisk motor og batteri
  • Batteriet lades med kabel på en ladestasjon (privat eller offentlig)
  • Batteriet lades også under kjøring, blant annet ved hjelp av gjenvinning av energi. Bremseenergi omdannes til strøm når du slipper opp gasspedalen eller trår inn bremsepedalen
  • Gjennomsnittlig rekkevidde avhenger i stor grad av modell, kjørestil, forhold i omgivelsene og batterikapasitet. Enkelte modeller kan kjøres i over 300 km, basert på en gitt testsyklus
  • Ingen utslipp under kjøring
 
Ladbare hybrider:
  • Har elektrisk motor og batteri, og i tillegg en forbrenningsmotor
  • Batteriet lades med kabel på en ladestasjon (privat eller offentlig) eller via forbrenningsmotoren
  • Batteriet lades også under kjøring ved at energi gjenvinnes. Bremseenergi omdannes til strøm når du slipper opp gasspedalen eller trår inn bremsepedalen
  • Gjennomsnittlig rekkevidde ved helelektrisk kjøring avhenger i stor grad av modell, kjørestil, forhold i omgivelsene og batterikapasitet. Enkelte modeller kan kjøres helelektrisk i over 64 km, basert på en gitt testsyklus
  • Ingen utslipp under helelektrisk kjøring