Skip To Content

Prosess ved bestilling av ny Opel

Prosess ved 
bestilling av ny Opel

 

Dersom du har bestilt en bil som ikke er på lager, skal den først produseres og gjennom en prosess før den utleveres til deg.

Her kan du lese om de viktigste stegene bilen skal gjennom. 

 

 

1
Kontrakten signeres
Når kontrakten på din nye Opel er signert, sendes bestillingen til fabrikken og bilen planlegges for produksjon.
2
Bilen produseres
Bilen settes i produksjon. Alle våre fabrikker ligger i Europa. Etter at bilen er ferdig produsert fraktes til eksporthavn med trailer eller tog. Vi følger opp fremdriften, og sjekker også at alle biler har tollpapirer i orden slik at de kan lastes på skip uten at flyten stopper opp. 
3
Bilen fraktes til Drammen havn
Når bilen er ferdig produsert fraktes den på skip fra eksporthavn til Drammen havn. Bilen losses av skip før den blir kontrollert og fortollet. 
4
Bilen understellsbehandles

Vi gjennomfører understellsbehandling på alle personbiler når de ankommer Norge. Dette krever litt ekstra tid, men sikrer at bilen har bedre forutsetninger for å takle de norske værforholdene med temperatursvingninger, fukt og veisalt, og er med på å øke bilens levetid og annenhåndsverdi.

 

Standarddeler som skjemaer, refleksvest og ladekabel legges i bilen, enten ved ankomst eller hos forhandler. Det gjelder også eventuelt ekstrautstyr, som f.eks. hengerfeste eller skiboks. Det fylles også vinterdiesel på tanken dersom du har bestilt dieselbil. 

5
Bilen fraktes til din forhandler
Når bilen er klar, fraktes den til forhandleren med trailer eller tog. Transporttiden varierer ut ifra hvor i landet din forhandler holder til. 
6
Bilen klargjøres hos forhandler
Når bilen ankommer forhandler sjekkes den for visuelle skader. Det kontrolleres også at alle tillegg er på plass, og eventuelt andre tjenester som er bestilt. Bilen blir også kosmetisk klargjort.
7
Du kontaktes for å avtale utlevering
Så snart bilen er klar vil du bli kontaktet for å avtale tidspunkt for utlevering av bilen.

 

Informasjon om leveringstid på nye biler finner du her!