Skip To Content
Campingtur
Foto: Kari Schibevaag

Med bagasjerommet fylt av eventyrslyst

Ingen planer, men mange opplevelser. Slik gikk det da friluftsentusiast rolf petter hancke og datteren testet Opel Zafira-e Life med campingmodul for første gang

Dette får du med Zafira-e Life:

  • Bagasjerom på 1500 - 3000 liter 
  • Opptil 9 seter 
  • Opptil 330 km rekkevidde 
  • Opptil 1 tonn hengervekt 
  • 100 kW hurtiglading (0-80% på 32 min)
  • Merk: Campingmodul kan man kjøpe som tilbehør. Ta kontakt med din lokale forhandler dersom du ønsker mer info.
 

Hvor skal du dra? Hvor skal du bo? Hva skal du ha med? Terskelen for å dra på tur kan være høy for mange på grunn av all planleggingen. Men da Rolf Petter og datteren dro på tur med Opel Zafira-e Life med campingmodul hadde de en plan: ikke å planlegge. 

 

– Målet vårt var en lavterskel tur, og det fikk vi til med denne bilen som krever så utrolig lite, sier Rolf Petter Hancke. I naturen er han i sitt rette element. Friluftsentusiast og skikite-instruktør. Denne helga skal turen være enkel. Rolf Petter sjekker kun værmeldingen, før slålomskiene havner i bagasjerommet og han og datteren setter kursen fra Oslo mot Kongsberg. 

 

–  Etter en dag i bakken bestemmer vi oss for å dra til Sørkedalen for å overnatte, sier han. Turen går videre uten ladestopp. De trenger heller ikke å tenke på sted for overnatting. Bagasjerommet til Opel Zafira-e Life kan romme opp til 3000 l. Her kan man installere en campingmodul, som på kort kan forvandle bagasjerommet til et fullverdig sted for overnatting – med dobbelseng, kjøkken, oppvaskkum og dusj.  

 

Når man legger deg til å sove, er man tett på naturen. 

 

– Om kvelden titter du på stjernehimmelen gjennom panoramataket. Om morgenen fylles bilen med morgensol. Selv om du deler et bagasjerom, er det ikke trangt om plassen, sier Rolf Petter. 

 

Ingenting smaker bedre på friluftstur enn en frokost. Etter en god natts søvn står kaffe, stekt egg og bacon på menyen i Sørkedalen. 

 

– Å sitte og kokkelere en skikkelig frokost langt inne i skogen, mens jeg prater med datteren min som ligger og slumrer – det er som å ha med seg hjemmekoselig på tur. Det er et minne jeg har for livet, sier Rolf Petter. 

 

Nå planlegger de nye turer for nye minner. 

 

– Jeg drømmer allerede om å ta med bilen til sjøen om sommeren. Tenk å våkne til utsikten av havet.

 

 


Vivaro-e Camping

Hverdagsbilen som får deg ut på nye eventyr

Med bagasjerommet fylt av utstyr for en opplevelsesrik ferie, har friluftsentusiast rolf petter hancke inntatt lofoten. Denne gangen er han på tur med Vivaro-e - den elektriske varebilutgaven av Zafira-e Life. Det er kun eventyrlysten som begrenser hva rolf kan finne på

Blått hav, beskjedne bølger og stolte fjelltopper. Det er utsikten Rolf Petter Hancke våkner til på ferie i Lofoten. 

 

– Jeg elsker havet! Å våkne til dette, mens jeg setter på en kopp kaffe, er magisk, sier Hancke. 

 

Han er en stor friluftsentusiast og griper de mulighetene han får til et avbrekk fra hverdagen i Oslo. Tidligere har han og datteren reist på tur med elektriske Zafira e-life med campingmodul og sovet i bagasjerommet under stjernehimmelen. 

 

Nå har Hancke dratt på nye eventyr. Denne gangen med elektriske Opel Vivaro-e, som er som er varebilversjonen av Zafira-e Life. Den har en rekkevidde på 330 km og kan fås med campingmodul. 

 

Campingmodul har Hancke i sin Vivaro-e, som han nå har lastet full av turutstyr for å oppleve alt Lofoten har å by på. 

 

– Denne bilen gir deg de mulighetene du vil ha. Den gir en enorm frihet på fire hjul, forteller Hancke.

 

Byr på mange opplevelser

 

I Lofoten er mulighetene mange. Hancke og reisekameraten har padlet kajakk og stått på wingfoil i Ramberg – et knutepunkt for mange av aktivitetene. En kort kjøretur unna ligger Unstad som er perfekt for å bølgesurfe og Ryten som har blitt en velkjent fjelltopp på Instagram. Etter ti minutter i bil kan du også komme til Sakisøy med fantastiske forhold for sup og kajakk, eller du kan utforske Fredvang på sykkel. 

 

Og Hancke har pakket bilen for å oppleve det meste. 

 

– Jeg har med sykkel, foilbrett, tre vinger, tre kiter og et surfebrett, i tillegg til alt vanlig turutstyr og klær, forteller han. 

 

Og alt fikk plass under sengen. 

 

– Etter en lang dag med aktiviteter kan du slappe av og lage mat, uten å måtte rydde plass. Det er deilig, smiler Hancke.

En elektrisk ferie 

 

Friluftsentusiasten liker ikke å planlegge. Han drar dit forholdene er best, for det han har lyst til å gjøre. Men å kunne utnytte den friheten med elektrisk bil, var det få i hans krets som trodde var mulig. 

 

– Jeg ble møtt med skepsis da jeg skulle kjøre elektrisk bil på ferie, men det har gått smertefritt. Jeg fulladet bilen i Bodø, og etter en uke på tur har jeg kun ladet den én gang, forklarer Hancke. I likhet med Zafira e-life har Vivaro-e har en rekkevidde på 330 km. Campingmodulen gjør hverdagsbilen rigget for tur med sengeplass til to, dusj og kjøkken. 

 

Teltet Hancke pakket har forblitt ubrukt. Nå rigger han seg til på bortgjemte plasser der han med sikkerhet våkner til favorittutsikten: havet. 

 

– På tur med denne bilen kan du bruke tiden til det du har lyst til, og ikke alt det praktiske. Den gjør det mulig og enkelt reise bort fra hverdag og rutiner. Det er bare å dra på tur og være impulsiv. Det er en lykkefølelse, sier han.

 

 

Foto: Kari Schibevaag