FAQ

FAQ.

Hvilke faktorer påvirker den elektriske rekkevidden?

Rekkevidden på en full lading avhenger hovedsaklig av batterikapasitet og bilens strømforbruk, som påvirkes av ulike faktorer:

  • Kjørestil
  • Kjøreforhold
  • Værforhold og temperatur
  • Forbruk av klimaanlegg, varmeseter etc.
  • Ekstra lastHvordan kan du optimalisere rekkevidden?

Hvordan har vi målt den elektriske rekkevidden?

Rekkevidden til Ampera-e er målt ved bruk av den standardiserte testmetoden for Europa, New European Driving Cycle (NEDC). I tillegg til NEDC-rekkevidden, har vi estimert en kombinert WLTP-rekkevidde til over 380 km. som er basert på utviklingstesting med tilnærmet lik hastighetsprofil som er definert i WLTP kjøresyklus. WLTP kjøresyklus er basert på virkelige kjøreprofiler og er derfor nærmere virkeligheten og daglig bruk, enn den juridisk bindende New European Driving Cycle (NEDC). Ditt forbruk vil variere i hverdagen. I praksis vil faktorer som kjørestil, ekstra last og vei-og værforhold påvirke rekkevidden.

Hvordan kan du optimalisere rekkevidden?

I praksis har faktorer som personlig kjørestil og vei- og værforhold, påvirkning på rekkevidden. Dette er hvordan du kan maksimere rekkevidden din:

  • Moderat hastighet: Desto raskere du kjører, desto mer energi bruker du opp.
  • Avslappet kjørestil: Begrens akselerasjon og bruke regenerativ bremsing.
  • Perfekt start-temperatur: Før du skal ut å kjøre, kan du forhåndsvarme eller -kjøle bilen mens den står og lader. Dette hindrer at energien som brukes for å stille inn en god komfort-temeratur skal trekkes fra batteriet i bilen.
  • Spar på elektrisitet: Bruk klimaanlegget og annet elektrisk utstyr med måte. Tips: Hvis du trenger å varme opp bilen, så bruker setevarme mindre energi enn varmeapparatet!
  • Benytt den mest effektive ruten: Du trenger mye energi for å kjøre i oppoverbakker. Nedoverbakke derimot regenererer energi og utvider rekkevidde din.

Du kan overvåke  hvor effektivt du kjører via den store 10,2-tommers berøringsskjermen - der kan du se alle verdiene. Dette hjelper deg å justere kjørestilen din, slik at du kan maksimere rekkevidden.

Hvilket utstyr trenger jeg for å kunne lade bilen?

Ampera-e leveres med en standard ladekabel, som kan brukes i en vanlig husholdningskontakt (jordet stikkontakt på 2,3 kW, Schuko-plugg). På offentlige ladestasjoner som har AC-ladere, må du ta med din egen ladekabel med Type2-kontakt, som du kan kjøpe som tilbehør hos Opel-forhandleren din. På offentlige hurtigladestasjoner som har DC-ladere trenger du ikke å ta med egen ladekabel - her er det allerede kabel integrert (Ampera-e bruker Combo/CCS-kontakt for DC-lading).