Skip To Content

Nye Opel Grandland: mer enn bare et pent ansikt

Bildene av nye Grandland viser at SUVen har mistet en X, samtidig har Opel har fullastet den med teknologi vi kjenner fra langt større og dyrere biler.

Når Opel oppdaterer sin største SUV får den design, teknologi og funksjonalitet i toppklasse. Ikke minst syntes dette gjennom en heldigital cockpit, som gir Grandland et helt nytt førermiljø. Opel fortsetter sin visjon om å demokratisere teknologi, og nye Grandland leverer flere nye tekniske høydepunkter. 

 

Et av dem er IntelliLux LED® Pixel Light som med sine 168 LED-elementer setter en ny standard i klassen. Lyset kan kombineres med Night Vision, som for første gang introduseres på en Opel. Systemet oppdager mennesker og dyr i mørket opptil 100 meter foran bilen, og varsler føreren. Selvkjøring nivå 2 er også på plass for Grandland. 

 

Eksteriøret preges forfra av Opels nye ansikt – med Opel Vizor på plass. 

 

- Grandland vil fortsette å bygge Opels merkevare gjennom design og teknologi. For Norge vil selvsagt hybridversjonen med 300 hestekrefter og firehjulsdrift være den viktigste versjonen, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel. O. Steen.

 

Opel Vizor med IntelliLux LED Pixel-lys 

Siden introduksjonen av Grandland i 2017 har den pekt fremover mot Opels nye design. Når den nå får den svært tydelige Opel Vizor-fronten, ser vi hvordan den sømløst integrerer blitzen i front med de nye klasseledende IntelliLux LED Pixel-lysene og skaper en helhet. 

 

84 LED-segmenter i hvert frontlys, er det samme som i Opel Insignia, og lysene sørger for å tilpasse seg hastighet og kjøreforhold uten å blende motgående grafikk. Det store antallet LED-segmenter bidrar til at man enda mer presist kan maskere bort områder man ikke ønsker å blende, samtidig som alt annet får rikelig med lys. På dagtid synes den kjente Opel-vingen som signatur i frontlysene. 

 

For ytterligere økt sikkerhet får nye Grandland også Night Vision, et system som bruker et infrarødt kamera til å oppdage mennesker og dyr i mørket. Når Night Vision oppdager noe foran bilen, vil det varsle føreren i førerdisplayet.

 

Klart, intuitivt og moderne 

Grandland får nå også Opel Pure Panel. Som et resultat av målet om en visuell «detox», har Opel - til tross for en digitalisering av førermiljøet - funnet en kombinasjon med fysiske knapper for de viktigste funksjonene som gjør kjøreopplevelsen både trygg og komfortabel. Med totalt 22-tommer med display tilgjengelig, har fører tilgang på all nødvendig informasjon tydelig og lettlest uten å ta blikket bort fra veien. 

 

Ved å kombinere radarsensorer og et høyoppløst kamera, byr nye Opel Grandland på selvkjøring på nivå 2. Det ivaretar både komfort og sikkerhet, ved at bilen posisjonerer seg i banen, i tillegg til å holde avstanden til forankjørende bil helt ned til stillestående. 

 

Komforten i forsetene er fortsatt i toppklasse, med ergonomiske seter utviklet i samarbeid med «Gesunder Rücken e.V.» - hos Opel kjent som AGR. De gjør deg i stand til å finne en perfekt sittestilling – og kan også leveres med kjøling i tillegg til varme. 

 

Priser og salgsstart for nye Opel Grandland skjer i løpet av sommeren – og de første bilene er på plass i begynnelsen av fjerde kvartal.