Skip To Content

Tilbake til fremtiden: Opel Manta blir elektrisk

Opel var en av de elektrisk pionerene i bilindustrien. Med nye Mokka-e snart på veien viser også Opel første glimt av et nytt prosjekt: Opel Manta GSe ElektroMOD

Det henter frem den legendariske Manta A fra 1970 og kombinerer den med en ny biltrend, nemlig det som kalles «restomod». Det er en trend der man kombinerer originalbiler med ny teknologi og design. Derfor vil Manta GSe ElektroMOD være fulldigitalisert innvendig, samtidig som den innfrir kravene til bærekraft og utslippsfrihet. Navnet henter altså MOD fra modifiseringene, og Elektro fra den klassiske Opel Elektro GT som satte verdensrekord for elektriske biler for 50 år siden. 

 

Som en utslippsfri elektrisk bil, blir Opel Manta udødelig gjennom å fjerne behovet for deler til motor og girkasse, samtidig som den unngår potensielle forbud mot fossilbiler i fremtiden. Transformasjonen til ElektroMOD viser da også hvor tidløse linjene fra 1970 er, og hvordan dagens designfilosofi fra Opel dyrker videre på tradisjonene som kom med 70-talls bilene fra Opel. 

 

Opel Manta GSe ElektroMOD er en klar hyllest til Manta, bilen som har inspirert det nye ansiktet til Opel-modellene. Opel Vizor er dukker først opp på nye Opel Mokka-e og faceliften på Opel Crossland, men vil også prege alle kommende Opel-modeller. 

 

Arbeidet med Manta GSe ElektroMOD passer perfekt inn i elektrifiseringen av merkets person- og varebiler som allerede er startet med Corsa-e, Zafira-e Life, Vivaro-e og den ladbare hybriden Grandland X.