Skip To Content

Elektriske varebiler kåret til international Van of the year

Peugeot e-expert, Opel Vivaro-e og citroën ë-jumpy gjorde rent bord da europeisk presse kåret årets varebil. Valget falt på det elektriske trekløveret som representerer overgangen til utslippsfri kjøring i det viktigste varebilsegmentet i norge

En kraftig bølge av elektrifisering skyller innover varebilmarkedet. PSA, med Peugeot, Opel og Citroën, er på plass med viktige modeller til denne overgangen.

-       Det er veldig moro å vinne denne prestisjetunge prisen med elektriske modeller i den viktigste varebilklassen i Norge. Elektrifisering av dette segmentet blir viktig fremover, og vi ser frem til å lansere tre elektriske varebiler samtidig, sier Roy-Erik Johnsen, merkesjef for varebiler i PSA hos Bertel O. Steen.

Expert, Jumpy og Vivaro har vært på markedet i flere år og er foretrukne biler i dette segmentet. Et stadig større fokus på utslippsfri transport, bykjerner med restriksjoner, i forhold til både parkering og kjøring, har gjort elektrifisering til et naturlig skritt videre.

Bilene kommer i en rekke varianter, men det viktigste er at kundene må forsake svært lite i overgangen til sitt nye elektriske alternativ.

De tre bilene er like de fossile variantene på de fleste områder. De har samme størrelse innvendig, tar opp mot samme nyttelast og kan trekke tilhenger opptil 1 tonn.

Peugeot e-Expert, Opel Vivaro-e og Citroën ë-Jumpy kommer i tre lengder på henholdsvis 4,6 meter, 4,95 meter og 5,30 meter. Fremdriftsbatteriene har en kapasitet på henholdsvis 50 og 75 kWt. Dette tilsvarer en rekkevidde på 230 eller 330 kilometer målt etter WLTP kombinertkjøring.

Bilene har en elektrisk motor med 136 hestekrefter og 260 newtonmeter.

Standardutstyret inkluderer blant annet parkeringssensorer, touchskjerm, klimaanlegg og komfortskillevegg med vindu. Et utstyrsnivå opp inkluderer også 22 kw ladekabel, tilhengerfeste, xenonlys, navigasjon og beskyttelsesgulv varerom.

I tillegg til god rekkevidde har bilene også alle samme lademuligheter som vi kjenner fra personbiler. Den har 7,4 kw eller 11 kw onboardlader (ekstrautstyr), men er det virkelig travelt kan den også hurtiglades med inntil 100 kW. Da lader batteriet på 50 kWt fra 0 til 80 prosent på 30 minutter og batteriet på 75 kWt på 45 minutter (variasjoner vil inntreffe). 

IVOTY

Dette er forkortelsen for «International Van Of The Year». Dette er den mest prestisjefylte prisen en varebil kan bli tildelt. Juryen består av 25 journalister fra 25 land. Alle representerer ledende publikasjoner for varebil.