Skip To Content

Zafira-e Life: utslippsfritt flaggskip fra Opel

Opel fortsetter elektrifiseringen av produktporteføljen med en helt ny generasjon av sin flerbruksbil, elektriske Zafira-e Life.

Med plass til opptil ni personer og tilgjengelig i tre lengder, 4,6 meter, 4,95 meter og 5,3 meter, gir den storfamilien og andre en utslippsfri personbil med gedigen plass både til passasjerer og bagasje.

Med en høyde på 1,90 går den også lett inn i parkeringshus - noe som gjør at den passer like godt i byen som på landeveien.

Om du velger den lengste av de tre utgavene, kan du frakte ni personer og 1.500 liter bagasje, eller fem personer og 3.000 liter bagasje. Har du transportbehov utover dette, kan du glede deg over at bilen også kan trekke tilhenger på 1.000 kg.

Med to batteripakker på henholdsvis 50 kWt og 75 kWt har Opel Zafira-e Life en rekkevidde på henholdsvis 230 km og 330 km (WLTP). Med 100 kW hurtiglading og mulighet for et ombordlader på 7,4 kW eller 11 kW – lader du bilen over natten, eller til 80 prosent på mellom 30 og 45 minutter avhengig av batteristørrelsen.

 

Small, Medium eller Large

 

- Opel Zafira har stått for fleksibilitet og praktiske løsninger for familien gjennom to tiår. Med Zafira-e Life blir den ultimate familiebilen også utslippsfri, sier Reidar Holtedahl som er merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

Opel leverer Zafira-e Life i tre lengder, skreddersydd for ulike formål. Selv i den korteste utgaven som måler 4,6 meter, gir den betydelig bedre innvendig plass til passasjerer og bagasje enn mange andre av dagens kompakte flerbruksbiler.

Trenger du mer plass, øker den mellomste lengden akselavstanden med 35 centimeter til 3,28 meter. Topputgaven av Zafira-e Life gjør den til et rullende møterom, med tre-soners klimaanlegg, skinnseter og mulighet for at passasjerene på andre og tredje seterad kan sitte mot hverandre.

De elektriske sidedørene åpnes enkelt ved å bevege foten under døren, på samme måte som bakluken på andre Opel-modeller.

Klasseledende sikkerhet

 

Fører og passasjerer kan nyte godt av de samme moderne sikkerhetssystemer som vi kjenner fra flere av Opels øvrige modeller.

Kamerasystemet i kombinasjon med radar, sørger for å overvåke området foran bilen. Systemet gjenkjenner også fotgjengere, og aktiverer nødbrems i hastigheter opp til 30 kilometer i timen. Den styrer også den semi-adaptive fartsholderen som fungerer i hastigheter ned til 20 kilometer i timen.

Aktiv filholder, automatisk blending og head-up-display er andre førerstøttesystemer som hører hjemme i en moderne familiebil.

Opel  Connect lar deg styre både lading og klima via din smarttelefon. Infotainmentsystemet støtter selvsagt både Android Auto og Apple CarPlay.

En smart detalj er også muligheten for bare å åpne bakvinduet, noe som gjør at du enkelt kan plassere handleposer eller andre ting i bagasjerommet, uten å åpne hele bakluken.

 

Opel Zafira-e Life ventes til Norge mot slutten av året.