Skip To Content

Opel Vivaro-e: utslippsfri fra dør til dør

Opel fortsetter med sin elektrifisering, nå også på varebilsiden. Nye Opel Vivaro-e får en rekkevidde på inntil 330 kilometer og leveres i tre ulike lengder.

Når Opel Vivaro-e kommer på markedet til høsten, blir det den første varebilen i klassen med en rekkevidde og ladehastighet som gjør at svært mange kunder endelig kan velge helelektrisk, uten å måtte inngå kompromisser.

- Med nye Vivaro-e fortsetter Opel sin demokratisering av teknologi, nå også i varebilsegmentet. Vi tror at denne bilen vil passe svært godt både til varelevering og håndverkere som ønsker seg et utslippsfritt alternativ, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

 

Stor lasteevne og hengerfeste

Et viktig mål under utviklingen av nye Opel Vivaro-e har vært å gjøre den like fleksibel som utgavene med forbrenningsmotor. Med en nyttelast på opptil 1275 kilo og mulighet til å trekke en tilhenger på ett tonn, vil elektriske Vivaro-e kunne dekke behovet for svært mange varebilkunder.

Ettersom det fra start har vært planlagt å bygge en elektrisk versjon av Opel Vivaro, er batteriene plassert under gulvet, noe som gjør at både lastehøyde og lastekapasitet beholdes.

 

230 eller 330 kilometer rekkevidde

Kunder som kjøper nye Opel Vivaro-e kan velge mellom to størrelser på batteriene, alt etter hvilke behov de har. Litium ion-batteriet på 50 kWh gir en rekkevidde på 230 kilometer etter WLTP-normen for varebiler, mens det største på 75 kWh gir en rekkevidde på 330 kilometer. Batteriene består at henholdsvis 18 og 27 moduler, og kjøles av samme krets som resten av bilen, for å være så effektiv som mulig.

Bremsene vil selvsagt regenerere energi og bidra til økt rekkevidde og effektivitet.

Motoren i Vivaro-e er på 100 kW (136 hestekrefter) – og med et dreiemoment på 260 Newtonmeter. Topphastigheten er elektronisk begrenset til 130 kilometer i timen. Batterienes plassering lavt i bilen, bidrar til god stabilitet og forutsigbare kjøreegenskaper.

 

Hurtiglades med 100 kW

Nye Vivaro-e kan selvsagt hurtiglades. På en 100 kW ladestasjon, lader du 80 prosent av 50 kWh-batteriet på 30 minutter, mens det store 75 kWh-batteriet bruker 45 minutter på samme øvelse.

Standard leveres bilen med enfaselader på 7,4 kW, mens kunder som ønsker raskere lading hjemme eller på jobb, kan velge trefase ombordlader på 11 kW. Begge sørger for optimal lading av batteriene som har en garanti på åtte år / 160.000 km.

Med appen «OpelConnect» kan brukeren kontrollere klima og sjekke ladestatus direkte fra smarttelefonen. Vivaro-e leveres også med LIVE navigasjon, som gir deg oppdatert trafikkinformasjon.

 

Tre lengder og flere konfigurasjoner

Opel har gjort nye Vivaro-e tilgjengelig i en rekke versjoner for å tilfredsstille kundenes behov. Det betyr at den blir tilgjengelig både som tradisjonell varebil, som chassisbil klar for påbygg, eller til persontransport av inntil ni personer.

Med en nyttelast på opptil 1275 kilo, og en totalvekt fra 2800 til 3100 kilo – nærmer man seg også biler i klassen over. En vendesirkel på kun 11,3 meter, gjør at den også er svært hendig i bymiljøet. Ettersom de fleste versjonene er rundt 190 centimeter høye, betyr det at de også lett går inn i parkeringshus.

Takket være FlexCargo-løsningen som gjør at du kan åpne en luke i veggen, kan Vivaro-e frakte objekter på opptil 332 centimeter – noe som er praktisk for flere yrkesgrupper.

 

Førerassistanse og sikkerhet som en personbil

På samme måte som sine søsken med forbrenningsmotor, kommer Vivaro-e med mye utstyr som man kjenner fra personbilsiden.

Head-up-display, filholder, skiltgjenkjenning, adaptiv cruise, kollisjonsvarsling og automatisk nødbrems, er bare noen av dem.

Ultrasoniske sensorer foran og bak, sørger for å varsle føreren om hindringer under parkering, også i blindsonen. Avhengig av utstyrsnivå kommer får du også ryggekamera med 180-graders synsvinkel.

Vivaro-e kommer også med støtte for Apple CarPlay og Android Auto.

Den neste elektriske varebilen fra Opel blir Combo-e, som er ventet neste år. Opellover også at samtlige modeller både på person- og varebilsiden vil ha en elektrifisert versjon innen 2024.