Skip To Content
Dekkskift

Tips om dekkskift

En enkel trinnvis veiledning

Enten du vil gjøre det selv eller la oss hjelpe deg!

 

Vi kan bistå deg enten du ønsker at vi skal gjøre jobben for deg, eller at du vil skifte dekkene selv. Hvis vi skal bistå deg, kan du bare klikke på lenken «Bestill dekkskift» og velge din nærmeste forhandler.

 

 

Hvis du ønsker å skifte de selv, har vi følgende tips:

 

  1. Parker bilen på rett og fast underlag.
  2. Husk håndbrekket.
  3. Bruk en stødig jekk. Som regel ligger jekken som følger med bilen under lokket i bagasjerommet. Sjekk instruksjonsboken.
  4. Løsne hjulboltene på hjulet som skal skiftes før du jekker opp bilen. (se veiledning lenger ned på siden)
  5. Pass på å plassere jekken på riktig punkt under bilen for å unngå skader og uhell. Sjekk instruksjonsboken.
  6. Husk å aldri bevege deg under en bil som kun er støttet opp av en jekk. Legg et hjul under bilen for sikkerhetsskyld.
  7. Plasser hjulene riktig vei. Dersom hjulene har en spesiell rotasjonsretning anvises dette ofte ved hjelp av en pil på siden av dekket.
  8. Skru hjulboltene inn i et diagonalt mønster og stram de gradvis til. Jekk ned bilen før du trekker skikkelig til, men ikke ta i for hardt. Det skal ikke knirke i boltene.
  9. Sjekk lufttrykket før du kjører, eller på nærmeste bensinstasjon. I tillegg bør du nullstille dekktrykksovervåkningen i bilen, slik at du unngår eventuelle feilmeldinger etter hjulskiftet. Riktig lufttrykk i dekkene og hvordan du nullstiller dekktrykksovervåkningen finner du i bilens instruksjonsbok.
  10. Etter du har kjørt noen mil bør du gå over boltene for å etterstramme/se at de sitter.

 

Les mer her om viktigheten av å stramme hjulboltene riktig: