Skip To Content
Vedlikehold av elbiler

Vedlikehold av elbiler

Når du kjøper en elbil fra Opel, får du Opels tekniske ekspertise med på kjøpet. Du kan overlate vedlikeholdet til Opels servicenettverk og få fordelen av et servicetilbud som er skreddersydd for din Opel-modell. Vedlikehold av elbiler krever spesialkompetanse, spesialverktøy og spesielle sikkerhetstiltak, og alt dette får du hos et Opel-verksted. Med en elbil fra Opel får du enkelt og rimelig vedlikehold som sikrer at du kan kjøre komfortabelt og problemfritt hver eneste dag.  

 

Du får også et digitalt servicehefte som gjør livet som bileier enda enklere.

Tips rundt vedlikehold av elbil

Elbiler krever mindre vedlikehold enn biler med forbrenningsmotor. Du slipper å skifte olje og oljefilter, bytte clutch og sjekke eksosanlegget.

 

Vedlikeholdet tilpasses teknologien, så det et par tips man bør merke seg dersom man har en elbil:

  • Elbiler (og hybridbiler) er utstyrt med systemer for regenerering av strøm. Dette betyr at bilens elektriske motor automatisk vil stå for mye av bremsingen ved vanlig kjøring. Energi skapt ved regenereringen, går tilbake til fremdriftsbatteriet og gir deg økt rekkevidde.
  • Hyppig bruk av regenerering gjør at bilens bremsesystem brukes betydelig mindre enn på fossile biler. I kombinasjon med regn, snø og veisalt, blir bremseskivene derfor ekstra utsatt for rustskader.

 

Dersom du kjører helelektrisk eller hybrid anbefaler vi deg å gjøre noen enkle grep selv:

  • Foreta en kraftig nedbremsing i kontrollerte omgivelser et par ganger i måneden for å fjerne salt og avleiringer på bremseskivene. Ved å gjøre dette kan du forlenge bremsenes levetid
  • Be om rens og smøring av bremser ved hver service

Mindre vedlikehold

Det er mange fordeler ved elbiler når det gjelder vedlikehold:

 

  • Elbiler krever mindre vedlikehold enn biler med forbrenningsmotor. Du slipper å skifte olje og oljefilter, bytte clutch og sjekke eksosanlegget. Det betyr færre verkstedbesøk.
  • Det er mindre slitasje på enkelte deler, for eksempel bremsene.
  • Det er enklere å bestå EU-kontrollen.
  • Vedlikeholdskostnadene for elbiler er opptil 40 prosent lavere enn for biler med forbrenningsmotor.

Kontakt en Opel-forhandler for mer informasjon om vedlikehold

Send en serviceforespørsel