Skip To Content

Grandland X hybrid4: ladbar 300-hester med firehjulsdrift

Opel fortsetter sin strategi mot elektrifisering av alle modeller når de mot slutten av året lanserer Grandland X hybrid4

Med 300 hestekrefter og firehjulsdrift, blir det den nye toppmodellen blant SUVene fra Opel.

Med et forbruk på 0,22 liter per mil og et CO2-utslipp på 49 gram er den, sammen med introduksjonen av en ny helelektrisk Opel Corsa, et viktig bidrag til å tilfredsstille fremtidens utslippsmål.

 

To elmotorer
Grandland X Hybrid4 er utstyrt med en 200-hesters 1,6-liters bensinturbo og to elmotorer på 80 kW (109 hestekrefter) hver. På forakselen er motoren koblet samme med en åttetrinns girkasse. Den andre elmotoren er sammen med inverter og differensial integrert i bakakselen, og sørger for at kreftene fordeles til de hjulene som har best grep.

En elektrisk rekkevidde på 50 kilometer, målt etter WLTP, vil bidra til at kundene kan kjøre en stor andel av sine turer helt utslippsfritt.

- Når vi nå introduserer Grandland X som ladbar hybrid, vil den være helt perfekt for det norske bilmarkedet, sier Johnny Danielsen, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

 

Fire valg
Føreren kan velge mellom fire kjøreprogram: Elektrisk, Hybrid, AWD eller Sport. Disse er skreddersydd for å tilpasse oppsettet av bilen til ulike kjøreforhold. I Hybrid vil bilen selv  finne den mest effektive utnyttelsen av drivlinjen, mens det elektriske kjøreprogrammet vil være optimalt for kjøring i byer og tettbygde strøk. AWD-innstillingen gir maksimum grep under vanskelige kjøreforhold.

I tillegg til lading fra vanlig stikkontakt, vil Grandland X Hybrid4 også støtte hurtiglading. Med en vegglader hjemme på 7,4 kW, tar det rundt en time og 50 minutter og fullade batteriet.

 

Kjør med en pedal
For ytterligere å optimalisere forbruket, gir Opel Grandland Hybrid4 føreren mulighet til å øke nivået for regenerering. I praksis vil momentet i elmotoren sørge for å bremse bilen så mye i køkjøring, at den i praksis kan kjøres med en pedal.

Når Grandland X Hybrid4 er på plass rundt årsskiftet er den først ut i en lanseringsperiode på 20 måneder der den får følge av en ytterligere fire helelektriske biler: Nye Opel Corsa, Zafira Life, varebilen Vivaro og en etterfølger av dagens Mokka X.