Elektriske varebiler

Elektriske varebiler fra Opel

Elektrifisering står helt sentralt i strategien til Opel – og innen 2024 vil alle Opel-modeller ha en elektrifisert versjon tilgjengelig for kundene.
Alle våre tre varebilmodeller: Combo, Vivaro og Movano kommer som elbiler – og først ut er nye Opel Vivaro.

Fordelene med elektrisk drift er mange, og i tillegg til null utslipp i alle sammenhenger, er det også et støy- og komfortelement som både bilbrukere og ikke minst myke trafikanter har mye glede av.

Opel satser tungt på nyttekjøretøy, og elektrifisering av modellene er en helt naturlig del av denne satsingen. Bortsett fra ny og utslippsfri drivlinje er den elektriske varianten lik den konvensjonelle. Bilen kommer fortsatt i tre lengder, samt chassis, og med mulighet for å trekke tilhenger. Rekkevidden blir god og bilene leveres med hurtiglader.

 

 

Opel Vivaro-e kommer i salg i 2020.

 

Opel Combo-e kommer i salg i 2021.


Opel Vivaro som elbil: opptil 300 km rekkevidde.

Når nye Opel Vivaro-e lanseres mot slutten av året, vil kundene kunne velge mellom to ulike batteripakker på 50 og 75 kWh. Det gir en rekkevidde målt etter WLTP-standarden på henholdsvis 200 og 300 kilometer. Vivaro-e er bygget på PSAs svært fleksible EMP2-plattform, som gjør det enkelt å tilby både konvensjonelle og elektriske drivlinjer. I 2021 får Vivaro-e følge av Opel Combo, som ble kåret til «Van of the year» i 2018.

 

Full elektrifisering
- Innen 2024 vil samtlige Opel-modeller være elektrifisert. Dermed kan våre kunder velge et elektrisk alternativ, uansett hvilken modell de ønsker. Elektriske varebiler et spesielt viktige for «på døra» levering av varer. Derfor er vi svært glade over å introdusere nye Vivaro-e i 2020, og at Zafira Life, Combo og Combo Life vil følge etter, sier CEO for Opel, Michael Lohscheller.


Med nye Vivaro-e følger Opel opp en suksess som startet tilbake i 2001 med første generasjon Vivaro. Mer enn 650.000 biler ble levert av første generasjon, og 310.000 av andre generasjon som kom i 2014.

 

Tre lengder
Nye Opel Vivaro med konvensjonelle motorer har nettopp komme til Opel-forhandlerne, og er nå tilgjengelig i tre lengder (460, 495 og 530 centimeter). Sammenlignet med forgjengeren har den fossile versjonen av Vivaro 200 kilo høyere lasteevne (opptil 1400 kilo). Den har også fått økt hengervekt, og kan nå trekke opptil 2500 kilo. Også den elektriske versjonen av Vivaro vil kunne trekke tilhenger, og få en nyttelast på rundt 1200 kilo.

Rask og fleksibel

De elektriske varebilene fra Opel vil ha stillegående motor og lite vibrasjoner. Det gir en helt ny kjørekomfort. Elmotoren er lett å starte og gir fullt dreiemoment fra start. Det gir smidig akselerasjon uten girskift.

 

Siden de har elektrisk drift, slipper de heller ikke ut CO2.

Lavere driftskostnader

Når du skal vurdere kostnadene for en varebil, kan du ikke bare se

på prisen. Du må også vurdere energikostnadene (strøm eller drivstoff)

og kostnadene for forsikring og vedlikehold. Opel har lang erfaring fra alternative drivlinjer, og ser at elbilene gir en gjennomsnittlig reduksjon i energiforbruket på 40 prosent. I tillegg viser analyser at de er opptil 30 prosent billigere å vedlikeholde enn biler med forbrenningsmotor.

 

Både støtte til kjøp og allerede eksisterende avgiftsfordeler gjør elektrisk varebil til et smart valg.

Enkle i bruk

Du blir fort vant til å bytte ut drivstoffpumper med rask og enkel lading. og gjør livet ditt enklere med en elbil. Med egen Opels egen app vil du også få mulighet til å fjernstyre flere funksjoner i bilen direkte fra mobilen.