Skip To Content
Lading av elbil

Alt du trenger å vite om lading av elbil

Her finner du all informasjonen du trenger om lading av elbil

En elbil fra Opel leveres med en standard ladekabel. Det betyr at du kan lade med en gang fra en helt vanlig stikkontakt.
 
I det daglige ønsker du kanskje å lade raskere eller et annet sted enn hjemme. Hvis det er tilfellet, har du kommet til riktig sted! Her gir vi deg råd om hvilken kabel som passer best til dine ladebehov, og du får vite hvilken vegglader som er det beste alternativet for deg. I tillegg får du informasjon om våre tjenester for smartveggladere, for eksempel om hvordan du får oversikt over forbruket. Det er gøy å kjøre elektrisk, og å lade bilen er like enkelt som å lade telefonen.

Riktig kabel for deg

Du har forskjellige muligheter, fra bruksklare alternativer hjemme til hurtiglading på ladestasjoner med likestrøm

Lad fra en vanlig stikkontakt

1,8 kW

 

Det er enkelt å lade hjemme fra en vanlig stikkontakt. Du trenger ikke installere noen lader, og en vanlig ladekabel (mode 2-kabel) leveres som standard med elbilen fra Opel.  Dette er en svært fleksibel løsning, da du finner vanlige stikkontakter overalt.

 
Kommunikasjonen mellom bilen og ladeporten skjer gjennom en kabel med styringsboks (ICCB), som sørger for sikker lading.
 
Vær oppmerksom på at den typiske ladehastigheten gir ca. 10 km rekkevidde etter lading i én time1. Derfor anbefaler vi alltid en av veggladerne våre for regelmessig lading av elbilen.
 
Denne ladeløsningen er riktig for deg hvis …
 
 • du trenger en reserveløsning, i tilfelle du ikke finner en offentlig ladestasjon, hvis du er på besøk hos en venn osv.
 • du har en ladbar hybrid som kan lades over natten2
 

 

Forbedret hjemmelading med green'up-systemet fra legrand

3,7 kW

 

Green'up-kontakten fra Legrand er en forbedret stikkontakt som gir dobbel ladehastighet (ca. 20 km rekkevidde etter lading i én time1) i forhold til en vanlig lader (mode 2-kabel) i en vanlig stikkontakt.

 
Du trenger imidlertid også en forbedret ladekabel for å få ekstra effekt når du kobler til denne kontakten3. Sammen gir de maksimal effekt og sikrer rask og sikker lading uten overoppheting.
 
 
Denne ladeløsningen er riktig for deg hvis …
 
 • du vanligvis kjører godt under 200 km per dag
 • du hovedsakelig lader bilen et annet sted enn hjemme, f.eks. på jobb
 • du har en ladbar hybrid som kan lades på ca. fire timer2
Raskere lading hjemme eller på farten

7,4 kW / 11 kW

 

Vil du lade raskt og enkelt hjemme? Da er en ladestasjon montert på veggen eller på en stolpe riktig løsning for deg.

 

Opel tilbyr forskjellige typer veggladere og smartveggladere, som begge passer til laderen i bilen: én- eller trefaset.

Tips: Vår samarbeidspartner kan ikke bare hjelpe deg med installeringen, men kan også gi deg skreddersydd støtte for ladeløsningen du velger.

Veggladeren leveres med en fastmontert mode 3-ladekabel. Det er samme kabel som kan brukes til å lade ved offentlige ladestasjoner med likestrøm. Du bør også ha en bærbar kabel til lading på farten.

Denne ladeløsningen er riktig for deg hvis …

 • du regelmessig lader elbilen hjemme eller på farten
 • du trenger å lade for hele dagen over natten
Offentlig hurtiglading
Langs motorveien finner du ofte hurtigladere (ladestasjoner med likestrøm) som lar deg lade batteriet  i Corsa-e til 80 %1 mens du tar en halvtimes kaffepause.
 
Mode 4-ladekabelen er fast montert på ladestasjoner med likestrøm. Med Free2Move Charging Pass får du også tilgang til og kan betale ved disse stasjonene.
 

Vær oppmerksom på at bare de helelektriske bilene våre har en ladeport for likestrømslading (kombinert ladesystem, CCS4). De ladbare hybridene har det ikke på grunn av lavere batterikapasitet.
 

Denne ladeløsningen er riktig for deg hvis …
 
 • du trenger å lade for lengre avstander mens du er på farten
Laderen for alt

1,8 kW to 11 kW

 

Med universalladeren kan du lade fra en vanlig stikkontakt hjemme, fra industrikontakter (krever installasjon) og offentlige ladere med vekselstrøm.

 
Den gir en ladeeffekt på opptil 11 kW (ca. 60 km rekkevidde etter lading i én time), men det krever at du har en trefaset stikkontakt hjemme (CEE16). Når den er koblet til en vanlig stikkontakt, har den samme effekt som mode 2-kabelen.

Tips: Du kan også bruke universalladeren i utlandet.

Du finner adaptere til forskjellige kontakttyper i Opel+-tilbehørskatalogen på nettet.

Denne ladeløsningen er riktig for deg hvis …

 • du lader hjemme over natten–
 • du vanligvis ikke kjører lengre strekninger enn den rekkevidden elbilen gir, og vanligvis bare lader hjemme–
 • du vil bruke universalladeren som vegglader hjemme–
 • du av og til vil kjøre lengre strekninger og ta med universalladeren for å lade der du finner en kontakt som passer
  Hvis du ofte vil eller må lade på farten, anbefaler vi en stasjonær vegglader hjemme og en lett mode 3-ladekabel til å ta med
 
1 Verdien gjelder Corsa-e. Ladetiden avhenger fremfor alt av effekten til laderen i bilen, ladekabelen, type ladestasjon og ladestasjonens effekt. Kontakt forhandleren for å få mer informasjon om målemetodene NEDC og WLTP*.
 
2 Verdien gjelder Grandland Hybrid4. Ladetiden avhenger fremfor alt av effekten til laderen i bilen, ladekabelen, type ladestasjon og ladestasjonens effekt. Kontakt forhandleren for å få mer informasjon om målemetodene NEDC og WLTP*.
 
3 Når den forbedrede ladekabelen er koblet til en vanlig stikkontakt, har den samme effekt som mode 2-kabelen.
 
4 CCS-støpslet er en forbedret versjon av type 2-støpslet, med to ekstra pinner for raskere lading.

Installer en vegglader til elbilen

Hvis du har en elbil, lader du enklest hjemme med en ladestasjon montert på veggen eller på en stolpe. Disse såkalte veggladerne er perfekt tilpasset elbilen og lader den raskere enn om du bruker en vanlig stikkontakt

Veggladere er lette å bruke, og de leveres med en klargjort autostartmodus. De mer avanserte smartveggladerne er også svært lette å bruke, men har flere funksjoner enn bare lading. Appen for smartveggladere gir deg tilgang til tjenester som rapporter, planlegging av ladetidspunkter, brukeradministrasjon og fjernservice.
 
Hos Opel har vi flere typer veggladere og smartveggladere. Her hjelper vi deg å velge den som egner seg best til dine behov, med tanke på hva som passer best til laderen i bilen, strømfasene <lenke til artikkelen "Grunnleggende info om lading"> og ladehastigheten.
Veggladersortimentet
1-faset / 3,7 og 4,6 kW eller 7,4 kW
3-faset / 11 kW

 

Den ideelle løsningen til din elbil fra Opel, fås i énfaset og trefaset versjon. Du kan selvfølgelig lade en trefaset bil med en énfaset vegglader, men det tar lengre tid. Vi har også en trefaset vegglader hvis du ønsker en raskere løsning.

 
Dette er riktig for deg hvis …
 
 • du ofte lader hjemme–
 • ekstra funksjoner utover ladingen ikke er viktig for deg
 
Se veggladersortimentet og Opel+-tilbehørskatalogen på nettet:
Smartveggladersortimentet
1-faset / 7,4 kW
3-faset / 11 eller 22 kW
 
 
Ideell hvis du deler vegglader med noen andre, vil holde oversikt over strømforbruket og tilpasse til ulike behov. Få full kontroll med appen for smartveggladere. Fås også for énfaset og trefaset bruk.
 
Dette er riktig for deg hvis …

 • du vil ha ekstra funksjoner utover lading, som rapportering og fjernservice.
 • du deler vegglader med andre og vil ha en komplett rapport over strømforbruket til hver enkelt
 
 
Se veggladersortimentet og Opel+-tilbehørskatalogen på nettet:
Tilskudd til vegglader
Bytte til elektrisk lønner seg: Du får ikke bare fordel fra statlige subsidier ved kjøp eller leasing av en elbil, men du vil også få støtte til veggladeren. 

Installasjon

Når du har valgt den veggladeren som passer best for deg, kan vi hjelpe deg med å installere den

Kom i gang

Kjøp en Opel vegglader hos din lokale forhandler og få hjelp fra vår samarbeidspartner til å finne riktig ladeløsning og få den installert.

Opel+-ladetilbehør til elbiler

Lading? Ikke noe problem! Enten du kjører elbil eller ladbar hybrid, om du helst vil lade hjemme eller på en offentlig ladestasjon, eller om du foretrekker enkel lading eller smartlading, har vi det passende ladetilbehøret. Du kan velge mellom mange forskjellige ladekabler, veggladere og fleksible løsninger og mye ekstra tilbehør.