Opel | Selskapsinformasjon – fakta og tall
Opel | Historie og arv

Historie og arv

Finn ut hvordan bilen din ble som den er. Fornyelse i over hundre år har banet veien.

Oppdag Opels historie og arv
Opel  | Steder

Steder

Vi driver 13 anlegg i åtte europeiske land.

Les mer om de ulike stedene

FAKTA OM OPEL.

Opel er en av Europas største bilprodusenter. Selskapet ble stiftet i Rüsselsheim, av Adam Opel i 1862. Vi har en lang og innholdsrik historie bak oss, og feiret 150-årsjubuleum i 2012. Selskapet driver fabrikker, utviklings- og testssenter i åtte europeiske land, og sysselsetter i underkant 40 000 mennesker. Sammen med søstermerket vårt i Storbritannia, Vauxhall, er vi til stede i over 50 land. I 2014 solgte Opel/Vauxhall nærmere to millioner person- og varebiler.

 

Innen 2016 var målet å introdusere 23 nye modeller og 13 nye motorer. Nå er nye mål satt, Opel skal i tidsrommet 2016 til 2020 komme med hele 29 nye modeller – blant disse kommer det en el-bil, og en SUV. Det er med andre ord mye spennende å se fram til.

 

I Norge importerer, markedsfører og distribuerer vi Opel person- og varebiler. Hovedkontoret vårt er lokalisert på Kjeller, rett utenfor Oslo. Her er det rundt 30 personer som daglig jobber for og med Opel. Vi har sterkt partnerskap med våre 62 forhandlere, som er spredt rundt om i hele landet. Sammen jobber vi alle for at Opel skal være et premium-merke for folk flest – «Mer Opel – mer premium»!