Design - The Opel design language
Opel | HMI og infotainment

HMI og infotainment

Avansert teknologi som arbeider sammen med og for deg, er tydelig, lett tilgjengelig og brukervennlig.

Bil møter smarttelefon
Opel Design – innovasjon

Innovasjon

Oppdag alle måtene du drar nytte av vår innovative ånd på.

Stig inn i en verden av løsninger
Opel – bærekraftig mobilitet og miljøriktige løsninger

Bærekraft

Teknologier som beskytter miljøet og sparer drivstoff.

Hvordan kan vi redusere ditt fotavtrykk?

KUNSTNERISKE FORMER MØTER TYSK PRESISJON.

Du ønsker å se og føle kvaliteten på bilen du kjører. Derfor insisterer vi på å gjøre alle detaljer i bilen perfekt i form og funksjon. Dette er essensen av Opels nye designspråk uttrykt i mottoet "kunstneriske former møter tysk presisjon".

 

Designspråket bygger på en lang historie av vellykket Opel-design. Opel var den første europeiske bilprodusenten som utviklet og viste konseptbiler. Det startet med Experimental GT i 1965. Det europeiske designsenteret i Rüsselsheim, tett på selskapets røtter, fører Opels tre designteam sammen; eksteriør, interiør og avansert. De har alle kontakt med selskapets beste ingeniører for å maksimere synergiene. Rundt 350 personer arbeider nå ved dette voksende designsenteret i Rüsselsheim.

 

I eksteriøravdelingens designstudio blir innovative ideer til 2D-skisser før de raskt tar 3D-form i alias-designernes datamaskiner. Mens de fleste konkurrenter har alias-designerteamet i ingeniøravdelingen, jobber de hos oss i designavdelingen, noe som er en betydelig fordel.

 

Interiørdesignstudioet jobber tett med eksteriørdesign- og ingeniørteamene. Studioet tar seg av farger og detaljer, komponenter og generell kvalitet og utseende i kupeen.

 

Avansert design-avdelingen ser langt inn i fremtiden (mer enn 4 år). Her finner utviklingen av konseptbiler sted, men det er også her avanserte designutførelser testes. For eksempel ble Meriva-dørene utviklet i avansert design-avdelingen.

Enlarge

Utvendig design

Vær stolt av å bli sett! Ved å omdefinere designvokabularet har vi kunnet legge enda mer følelser i merkevaren Opel. Det spennende teknologiske fremskrittet og den fantastiske ytelsen i kjøretøyene uttrykkes i dristig tilpasset fasong og flytende former som fremheves av rene, kryssende linjer.


Unike designfunksjoner som vinge- og knivbladmotivene markerer kjøretøyenes dynamiske karakter. Sluttresultatet er en muskuløs og sporty, men likevel svært elegant og grasiøs bil.


Enlarge

Innvendig design

Vi legger mer vekt på interiøret enn noensinne og viderefører detaljer som farge, materiale og utførelse. På den måten får de mer følelser og enda bedre kvalitet. Vi finner igjen uttrykksfulle eksteriørdesignelementer på den stilige, avrundede førerplassen.


Her vil du oppleve nøye planlagt ergonomi og materialer av høy kvalitet som er behagelig å ta på, og som samtidig beholder utseendet i årevis. Ingen skarpe kanter, bare perfekte skjøter. Hver lille detalj er gjennomtenkt slik at du kan nyte dem i mange år.


Opel Design – milepæler

Milestones

 "Et bilmerke kan bare vinne kundene og deres merkevarelojalitet i over 110 år, hvis det skaper sterke følelsesmessige bånd", sier Mark Adams, visepresident Opel/Vauxhall Design. Opels første designsenter ble etablert i Rüsselsheim på 1930-tallet. Siden den gang har Opel vært kjent for å skape veldesignede biler med innovativ teknologi. Her er noen av våre mest innflytelsesrike bilmodeller.