Elbilteknologi
Perfekt integrert batteri
Elektromotoren i nye Zafira Electric drives av et kraftig litiumionbatteri på 75 kWh (rekkevidde opptil 350 km1). Cellene med høy energitetthet og den avanserte strømstyringen gir pålitelig visning av estimert rekkevidde.  

1 Strømforbruk (blandet kjøring): tall kommer / 100 km. CO2-utslipp 0 g/km. Rekkevidde (blandet kjøring): opptil 350 km (avhengig av utstyr). 

 

 

De oppgitte verdiene for rekkevidde og strømforbruk er målt med WLTP-testmetoden, som gjelder for typegodkjenning av nye biler fra 1. september 2018. Typegodkjenning og samsvarssertifikat foreligger ennå ikke. De foreløpige verdiene kan avvike fra de endelige typegodkjenningsverdiene. De kan variere avhengig av faktiske bruksforhold og ulike faktorer som hastighet, bruk av varme- og klimaanlegg, kjørestil og utetemperatur. Ladetiden avhenger fremfor alt av ombordladerens effekt, ladekabelen, type ladestasjon og ladestasjonens effekt. Kontakt en forhandler hvis du vil ha mer informasjon.

Gjenvinning av bremseenergi
Det regenerative bremsesystemet gir enda mer økonomisk kjøring i nye Zafira Electric. Når du tar foten av gasspedalen, gjenvinner bremsesystemet bevegelsesenergien og omdanner den til strøm som lagres i batteriet. Det gir enda lengre rekkevidde. Du kan stille inn ulike regenereringsnivåer med hendlene på rattet. På det høyeste nivået kan du kjøre korte turer nesten uten å bruke bremsepedalen. Det reduserer slitasjen og dermed vedlikeholdskostnadene.   
Rask og enkel lading
Du lader nye Zafira Electric raskt på en offentlig ladestasjon med 100 kW. Batteriet på 75 kWh lades fra 5% til 80 % på bare 45 minutter. 
Overvåking av bildata
Nye Zafira Electric har avanserte sensorer og systemer for overvåking av bildata som gir deg oversikt over bilstatus, strømforbruk og gjenværende rekkevidde. 
Det lønner seg å kjøre elektrisk
Med en elbil slipper du å tenke på drivstoffpriser, nullutslippssoner og høye bilavgifter. Nye Zafira Electric gir lave eierkostnader, og reduserte avgifter gjør det ekstra gunstig å velge en elbil.