Sikkerhet og innovasjoner
Intelli-Lux® LED Pixel-lykter
Nye Opel Astra Sports Tourer Electric er utstyrt med de nyeste Intelli-Lux® LED Pixel-lyktene. Den banebrytende teknologien med 168 LED-elementer som tilpasses individuelt, gjør at du kan kjøre med fjernlysene på hele tiden uten å blende andre trafikanter. Det øker sikten betraktelig.  
Intelli-HUD
Nye Opel Astra Sports Tourer Electric har mulighet for  toppmoderne Intelli-HUD (head-up-display) som viser viktig informasjon i synsfeltet ditt på frontruten. Den nyeste generasjonen av Opels head-up-display har større visningsfelt og bedre oppløsning. Visningen kan også stilles inn slik at du ser forskjellige sider med informasjon fra instrumentpanelet, inkludert popup-varsler, detaljerte kart og medieinformasjon. 
Intelli-Drive 2.0
Med Intelli-Drive 2.0 arbeider Opels mest avanserte og intuitive førerassistenter sammen for å gi en trygg og avslappende kjøreopplevelse i nye Opel Astra Sports Tourer Electric. Systemet består blant annet av en funksjon for intelligent hastighetstilpasning, som registrerer veiskilt og tilbyr å senke eller øke hastigheten i henhold til disse. Funksjonen kompenserer også for værforholdene. Intelli-Drive 2.0 har i tillegg halvautomatisk filskift, som registrer når du bytter kjørefelt og kan ta over manøvreringen for deg. 
Intelli-Vision ryggekamera
Intelli-Vision-systemet aktiveres automatisk når du setter nye Opel Astra Sports Tourer Electric i revers. Det kan også aktiveres manuelt. Ved hjelp av fire kameraer som er plassert rundt på bilen, leverer systemet sanntidsbilder som gir god oversikt over omgivelsene. Du kan også veksle mellom de ulike kameraene for å se eventuell kryssende trafikk som nærmer seg. Systemet gjør det i tillegg enkelt å parkere selv på trange plasser.