Sikkerhet og innovasjon
Intelli-Lux LED pixel light
Intelli-Lux LED® Pixel Light-hovedlyktene1 er fremtidens lysteknologi. Dette klasseledende systemet gir bedre sikt i mørket med permanent blendingsfritt fjernlys som ikke blender møtende trafikk. Hver hovedlykt består av 84 segmenter som slås av enkeltvis avhengig av trafikkforholdene.

1 Avhengig av versjon 
Automatisk nødbrems
Systemet1 varsler føreren om farlige situasjoner med et lydsignal. Hvis et annet kjøretøy eller en fotgjenger kommer for nær, bremser systemet bilen eller stanser den helt.

1 Automatisk nødbrems med fotgjengerregistrering fungerer automatisk i hastigheter fra 5 til 140 km/t. Fra 5 til 30 km/t bremses bilen med 0,9 g for å redusere kollisjonshastigheten. Fra 30 til 140 km/t senker systemet farten med inntil 50 km/t. Over denne terskelverdien må føreren selv bremse for å senke farten ytterligere.  Automatisk nødbrems med fotgjengerregistrering kan bremse bilen i hastigheter fra 5 til 140 km/t når den registrerer hindringer i bevegelse, fra 5 til 80 km/t når den registrerer stillestående hindringer, og fra 5 til 60 km/t når den registrerer fotgjengere.  Opels førerassistentsystemer kan hjelpe føreren innenfor systemenes begrensninger. Føreren har fortsatt ansvaret for kjøringen 
Avansert parkeringsassistent1

Grandland Plug-in Hybrid finner ledige parkeringsplasser – og parkerer for deg. Du trenger bare å akselerere og bruke bremsene. Kjempesmart.

 

1 Avhengig av versjon. Opels førerassistentsystemer hjelper føreren innenfor systemenes begrensninger. Det er fortsatt føreren som har ansvaret for kjøringen.

 
Front- og ryggekamera

Opel Grandland Plug-in Hybrid har et avansert front- og ryggekamera1 som registrerer hindringer og viser dem på skjermen. Det gjør det enkelt å kjøre inn i og rygge ut av trange parkeringsluker med Opel Grandland Plug-in Hybrid.


1 Avhengig av versjon.

 
Filholderassistent og filskiftevarsler

Filholderassistenten1 reagerer aktivt på farlig kjøring ved å styre1 bilen tilbake i kjørefeltet.  Filskiftevarsleren2 varsler deg hvis bilen utilsiktet er i ferd med å krysse en kjørefeltlinje.

 

1 Hold alltid hendene på rattet under bruk.

2 Opels førerassistentsystemer kan hjelpe føreren innenfor systemenes begrensninger. Det er fortsatt føreren som har ansvaret for kjøringen.

 
Highway Integration Assist
Highway Integration Assist er en innovativ kombinasjon av avansert cruise control, Stop&Go og filholderassistent. Dette er et halvautomatisk system som gjør det enklere å kjøre på motorveien. Du trenger bare trykke på en knapp for å aktivere systemet, og du kan når som helst ta over styringen igjen ved å dreie på rattet.  
8-trinns automatgirkasse

Velg mellom fire kjøremoduser – elektrisk, hybrid, sport og 4WD*. Hybridmodus velger automatisk det mest effektive alternativet ved å bytte til utslippsfri elektrisk modus i lave hastigheter. Den automatiske girkassen med elektrisk girspak har følgende kjøremoduser:

 

  • Park
  • Neutral
  • Drive
  • Reverse
  • Høyere gjenvinning av bremseenergi

 

* Firehjulsdrift er kun tilgjengelig med Hybrid4.