DET KAN VÆRE SMART Å INVESTERE I EN LADEBOKS HJEMME:

Å lade elbilen din via en stikkontakt hjemme, er ikke optimalt. Nødladere skal ikke brukes mye over tid, på grunn av sikkerhet og brannfare. Løsningen vil være å installere en hjemmeladestasjon (ladeboks/vegglader) for å trygt kunne lade hjemme. En slik boks er spesiallaget for å tåle høy belastning, og gir kontroll på det meste av sikkerheten.

 

Vi kjører i snitt bare 60 km om dagen. Du kan velge å lade batteriet for kjøring av denne strekningen over natten, fra en vanlig stikkontakt (2,3 kW, 10A). Vil du derimot lade tre ganger raskere vil ladebok være smart å installere. Enkelte slike ladere er utstyrt med energimålere som gir deg full oversikt over hvor mye strøm du bruker til å lade elbilen hjemme. 

 

FLERE GODE FORDELER MED LADEBOKS:

  • Lader tre ganger raskere enn via stikkontakt
  • Mulighet for å stille inn ladetiden
  • Redusert risisko for brann
  • Likt strømforbruk som ved bruk av stikkontakt

 

 

HVORDAN SKAFFER DU DEG EN SLIK LADEBOKS?

Veggladeren kan altså monteres hjemme hos deg, i borettslaget ditt eller på arbeidsplassen din.

Din Opel-forhandler kan hjelpe deg å finne den ladepakken som passer best for deg, basert på bruk, batteritype og bilens rekkevidde. Forhandleren din kan også formidle kontakt til et firma som kan undersøke om det elektriske anlegget ditt oppfyller kravene. Prisen på en ladeboks vil variere.

Vårt tips: Hvis du er usikker på om en vegglader vil lønne seg for deg på lang sikt, er en universal-ladekabel det beste valget. Den gir hurtigere lading og kan brukes overalt. Den kan kobles til vanlige stikkontakter hjemme eller på jobben og til offentlige ladestasjoner.