Kontakt & FAQ

OnStar FAQ.

GENERELT.

GENERELT

Når vil OnStar-tjenestene opphøre?
Alle OnStar-tjenester vil opphøre den 31.desember 2020. Siste dato for aktivering av 12 måneders gratis prøveperiode er 30. november 2019. Aktivering av 12 måneders gratis prøveperiode vil ikke være mulig etter denne datoen.

 

Hvordan kommer jeg i gang med å bruke OnStar?
Når du kjøper en bil utstyrt med OnStar, må du registrere og aktivere OnStar for at det skal fungere. Bare trykk på den blå serviceknappen for å snakke med en OnStar-konsulent og be om en e-post med invitasjon. Når du mottar invitasjonen på e-post, kan du aktivere og sette opp OnStar-kontoen. Hvis du har flere spørsmål, kan du også trykke på serviceknappen for å kontakte en OnStar-konsulent.

 

Hvordan får jeg tilgang til OnStar-kontoen min?
Når kontoen din er aktivert, kan du få tilgang til OnStar-kontoen din både via internett og OnStar-appen.

 

Hvordan kan jeg si opp abonnementet mitt?
Du kan når som helst avslutte abonnementet på OnStar. Du kan logge deg inn på din OnStar-konto via internett og melde deg ut der, eller du kan trykke på OnStar-serviceknappen i bilen og snakke med en rådgiver som kan hjelpe deg.

 

Kan jeg bruke OnStar når jeg reiser utenlands?
Ja, OnStar-tjenester er tilgjengelige over hele Europa.

 

På hvilke språk er OnStar tilgjengelig?
OnStar er tilgjengelig på følgende språk: engelsk, fransk, tysk, spansk, italiensk, nederlandsk, polsk, portugisisk, bulgarsk, tsjekkisk, dansk, finsk, gresk, ungarsk, norsk, rumensk, russisk, slovakisk, slovensk og svensk. For å svare på samtalen din så raskt som mulig, kan det være hensiktsmessig å først koble til en engelsktalende OnStar-konsulent.

PRISER

Hvordan kjøper jeg et abonnement på OnStar-tjenestene?
Det er to måter å abonnere på OnStar-tjenestene:

Alternativ 1:
Logg inn på OnStar-portalen og klikk pål fanen „Pakker“ for enkelt å kjøpe ditt abonnement.

Alternativ 2:
La rådgiveren hjelpe deg. Trykk på den blå Service-knappen i bilen og en rådgiver vil veilede deg gjennom prosessen.

ETTER PRØVEPERIODEN

Hvordan kjøper jeg tjenester etter den kostnadsfrie prøveperioden er over?
Logg inn på Onstar-portalen (eur.onstar.com) med ditt brukernavn og passord, og gå til "Pakker" for å abonnere på OnStar-tjenestene. Alternativt kan du trykke på den blå serviceknappen for å snakke med en rådgiver som vil hjelpe deg.

DATA PERSONVERN

Kan jeg bestemme hvilke data som samles inn?
Ja, det kan du. Vi vil be deg om å gi noe grunnleggende kundeinformasjon når du registrerer deg, slik at vi lovlig kan levere OnStar-tjenester. Du ønsker kanskje å dele flere data utover det, f.eks kontaktinfo til nærmeste pårørende i evt. nødstilfeller. Dette kan du dele direkte ved registrering eller på et senere tidspunkt om ønskelig.

 

Hvordan vet jeg hvilke data som samles inn av OnStar?
Når du registrerer deg for OnStar vil vi gi detaljert informasjon om hvilke data som samles inn, og hva det brukes til.

 

Hvordan vil disse dataene brukes?
All data OnStar samler inn, vil kun bli brukt for å kunne gi deg de tjenestene du abbonerer på. Vi vil aldri videresende data for bruk av en tredjepart, uten ditt samtykke.

 

Blir dataene overført til andre land?
Alle OnStar-data vil bli lagret og forblir på servere i Europa. Noe av den generelle kundedataen du har oppgitt kan, om nødvendig, bli overført via servere i USA, kun for fakturering- og betalingsformål. For detaljer rundt OnStar personvernerklæring, logg inn på din OnStar-portal.

SIKKERHET.

NØDSITUASJON

Hva om jeg trykker på den røde SOS-knappen utilsiktet?
Noen ganger kan dette skje, og det er ikke noe problem. Når du først er koblet til en OnStar-rådgiver vil vi bare sjekke om det er noe annet vi kan hjelpe med.

 

Hva skjer hvis jeg har en ulykke på et sted hvor det er dårlig mottak eller ingen mobildekning er tilgjengelig?
Onstar kommer med en kraftig antenne på taket, som gir et sterkere signal i forhold til mobiltelefonen din. Dette gjelder selv om du er i et område med dårlig dekning. Er det derimot ingen dekning tilgjengelige, vil OnStar-tjenester kanskje ikke være tilgjengelige.

 

Kan jeg bruke min egen veihjelp-leverandør via OnStar?
Med OnStar, gir vi våre kunder tilgang til et førsteklasses veihjelp, Opel Assistanse. Vi er i stand til å gi opplysninger om bilen, og i visse tilfeller hvor du befinner deg. Vi kan for øyeblikket ikke tilby den samme tjenesten sammen med andre veihjelp-leverandører.

 

Hvordan fungerer Opel Assistanse?
Dersom bilen din er innenfor dekningsperioden for Opel Assistanse (veihjelpsprogrammet til Opel), vil OnStar skaffe profesjonell bilberging direkte til din plassering. Hvis du er utenfor Opel dekningsperioden, vil bilbergingen være mot en kostnad.

 

I hvilke nødssituasjoner kan OnStar hjelpe meg?
OnStar kan hjelpe deg med alle tenkelige nødssituasjoner i bilen. Enten du har en ulykke, et medisinsk nødstilfelle eller du ser en ulykke på veien som du ønsker å varsle til nødetatene. Bare trykk på den røde SOS-knappen, og vi kan hjelpe.

 

Er OnStar kun tilgjengelig i nødsituasjoner?
Nei, OnStar har mange flere funksjoner enn hjelp i en nødssituasjon. Du kan ta kontakt med OnStar via den blå serviceknappen i bilen, eller via OnStar appen. Hvis du trenger adressen til den nye restauranten, du ønsker å sjekke varsellampen på bilen din, eller hvis du har glemt å låse bilen - vi er der for å hjelpe deg 24/7, 365 dager i året.

 

Vil OnStar alltid fungere?
OnStar tjenester er avhengige av trådløse kommunikasjonsnett og satellitt posisjoneringssystemer. Den store antennen på taket som kommer med OnStar, gir et sterkere signal i forhold til en mobiltelefon, noe som bidrar til OnStar å holde bedre forbindelser til deg og bilen din. Dette gjelder også selv om du er i et område med dårlig mobildekning. I svært fjernliggende områder kan det være at OnStar-tjenestene ikke får inn signaler, noe som vil hindre dem fra å gjøre arbeidet sitt.

NB: Alle OnStar-tjenester opphører 31. desember 2020.

ASSISTANSE VED STJÅLET BIL

Hvem har tillatelse til å blokkere tenningen ved fjernstyring?
Når bilen har blitt rapportert som stjålet, kan en OnStar-rådgiver blokkere tenningen med fjernstyring, for å hindre at bilen starter på igjen.

TILKOBLET.

APP TILL SMARTTELEFON

Hvordan kan jeg laste ned og installere OnStar-appen?
OnStar-appen er tilgjengelig for nedlasting fra Google Play Store og Apple AppStore.

PERSONLIG ASSISTENT

HOTELLBESTILLING

Hva er forutsetningen for å bruke tjenesten?
Brukeren må være 18 år og ha et kredittkort.

 

Kan rådgiveren bestille hvilket som helst hotell?
Rådgiveren kan bestille hvert hotell som er inkludert i booking.com-databasen. Andre overnattingssteder kan ikke bookes, men rådgiveren kan laste ned en destinasjon på forespørsel.

 

Kan rådgiver bruke kredittkortinformasjonen som er lagret i OnStar-kontoen min?
Nei, kredittkortinformasjonen må sendes før hotellet kan bestilles.

 

Kan rådgiveren også kansellere bestillingen min?
Ja, rådgiveren kan kansellere reservasjonen. Rådgiveren vil da informere deg om eventuelle avbestillingsgebyrer.

 

Hvordan får jeg en bekreftelse for min bestilling eller avbestilling?
Rådgiveren vil sende deg en e-post med bestillingsbekreftelse fra booking.com. Hvis du kansellerer, vil du også motta en e-post fra OnStar. På forespørsel kan rådgiveren sende adressen til hotellet til ditt innebygde navigasjonssystem.

FINN PARKERING

Hvilke parkeringslokasjoner tilbyr tjenesten?
Tjenesten tilbyr garasjeparkering og gateparkering, hvis tilgjengelig. Generelt kan tjenesten gi informasjon om parkeringsplasser som er tilgjengelige i Parkopedia-databasen.

 

Kan rådgiveren også bestille en parkeringsplass for meg?
Nei, rådgiveren kan bare se etter parkeringsplasser og gi informasjon om priser, åpningstider eller om ledig plass er tilgjengelig. På forespørsel kan rådgiveren sende adressen til ditt innebyde navigasjonssystem.

 

Hva er forskjellen mellom parkeringstjenesten og den som allerede eksisterer via POI-søk?
Din rådgiver vil bruke den nye parkeringstjenesten Parkopedia. Denne databasen gir tilleggsinformasjon som priser, åpningstider, spesialfunksjoner eller ledig plass hvis tilgjengelig.

BILDIAGNOSE

Jeg kan se et varsellys i bilen min. Kan OnStar hjelpe meg å forstå hva det betyr, og gi råd om nødvendige tiltak?
Ja. Du kan trykke på serviceknappen når som helst og en OnStar-rådgiver kan kjøre en grundig diagnostisk sjekk av bilens sentrale systemer, selv under kjøring.

NEDLASTING AV DESTINASJON

Min Opel er ikke utstyrt med et originalt navigasjonssystem, kan jeg fortsatt bruke nedlasting av destinasjon via OnStar?
Nei. Nedlasting av destinasjon krever et fabrikkmontert og integrert Opel navigasjonssystem, og relevant kartdata.

 

Hvordan fungerer nedlasting av destinasjoner?
Trykk på serviceknappen og be om adressen til ønsket destinasjon. Rådgiveren sender adressen til det integrerte Navi-systemet. Etter rådgiveren avslutter samtalen, vil adressen være synlig på navigasjonssystemet. Velg den tilsendte adressen og systemet vise deg ruten.

Kontakt.

Finner du ikke svar på dine spørsmål i FAQ? Trenger du hjelp, eller er på jakt etter mer informasjon? Ikke nøl med å ta kontakt med OnStar-sentralen vår. Vårt serviceteam er klar til å hjelpe deg.
Ring OnStar

Lokal avgiftsfri: 80 05 82 17

Lokal belastet: 23 02 46 44

Internasjonalt avgiftsfri: (00)800 800 22 334

 
Send e-post
onstar.europe@onstar.com 
Send brev

OnStar Europe Ltd,

Osborne Rd, Luton, Bedfordshire

LU1 3YT, UK1 - 151 - 150

United Kingdom

 

Opel er ikke ansvarlig for å levere OnStar-tjenester. Disse tjenestene leveres av OnStar Europe Limited, et GM-selskap.