PERSONVERNERKLÆRING.

 

 

Dette nettstedet ("nettstedet") driftes av Adam Opel AG på vegne av gruppen av tilknyttede selskaper som distribuerer Opel-biler i Europa ("Opel"). Vårt registrerte hovedkontor ligger i Bahnhofsplatz, D-65423 Rüsselsheim, Tyskland.

 

Du bør lese nøye gjennom denne erklæringen før du bruker dette nettstedet. Den forklarer hvordan vi behandler personopplysninger, og hvordan vi bruker informasjonskapsler. Hvis du bruker dette nettstedet, vil det si at du godtar denne erklæringen. Godtar du ikke innholdet i denne erklæringen, skal du ikke bruke dette nettstedet.

1. Typer av behandlede opplysninger lenker til andre nettsteder

Opel er opptatt av personvern. Via dette nettstedet verken innhenter eller behandler Opel personopplysninger, unntatt opplysninger innhentet via informasjonskapsler innstilt av Google Analytics, jf. forklaring lenger nede i denne erklæringen.

 

Dette nettstedet kan også inneholde lenker til andre Opel-nettsteder eller til nettsteder for våre forhandlere, autoriserte reparatører, andre tilknyttede selskaper eller sosiale medier. Når du klikker på en slik lenke til et annet nettsted for Opel eller en tredjepart, skal du være oppmerksom på at disse har sine egne personvernregler. Du bør undersøke disse reglene når du bruker disse nettstedene.

 

Vi gjør også oppmerksom på at Opel ikke påtar seg ansvar for tredjeparters nettsteder.

 

2. Sporing og analyse

Dette nettstedet bruker Google Analytics, en nettanalysetjeneste fra Google Inc. Google Analytics stiller inn informasjonskapsler (4 stk., med mindre annet er angitt) for å evaluere din bruk av nettstedet og utarbeide rapporter om aktiviteten på nettstedet.

 

Hva er en "informasjonskapsel"?

En "informasjonskapsel" er en liten fil, som regel bestående av bokstaver og tall som vår nettserver sender til informasjonskapselfilen i nettleseren på datamaskinens harddisk. Dette setter for eksempel nettstedet vårt i stand til å gjenkjenne en brukers enhet når det er opprettet en forbindelse mellom nettserveren og nettleseren.

 

Hva slags informasjonskapsler bruker dette nettstedet?

Opel kan bruke to slags informasjonskapsler på dette nettstedet:

  • Midlertidige informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene lagres i informasjonskapselfilen i nettleseren til du avslutter økten i nettleseren. Alle de informasjonskapsler som Google Analytics bruker, er midlertidige. I tillegg bruker dette nettstedet én midlertidig informasjonskapsel til å lagre din beslutning om å godta eller avvise bruken av Google Analytics.

 

  • Permanente informasjonskapsler: Disse ligger i informasjonskapselfilen i nettleseren i en lengre periode. Denne tidsperioden vil avhenge av hvordan du velger å stille inn nettleseren. Hvis du velger permanent å godta eller avvise bruken av Google Analytics, må vi stille inn én permanent informasjonskapsel. Denne informasjonskapselen inneholder en "sann" eller "usann" verdi og ingenting annet. Den brukes bare til å lagre dine innstillinger for nettstedet. Når innstillingene dine lagres permanent, slipper du simpelthen å bli spurt om dem hver gang du besøker nettstedet. Bruken av nettstedet vil imidlertid ikke bli berørt.

 

Det står mye om informasjonskapsler på nettet, hvis du har lyst til å lese mer om emnet. Se for eksempel http://www.allaboutcookies.org

Google lagrer opplysninger fra informasjonskapslene på servere i USA. Google kan også overføre disse opplysningene til tredjeparter hvis det er påbudt ved lov, eller hvis slike tredjeparter behandler opplysningene på vegne av Google. Google vil ikke sette IP-adressen din i forbindelse med eventuelle andre opplysninger i Googles besittelse. Dette nettstedet bruker "gat._anonymizeIp()"-funksjonen i Google Analytics til å komprimere IP-adressen og anonymisere den før den sendes til Google.

 

Google Inc. er en del av den amerikanske trygg havn-ordningen. Etter denne ordningen kan opplysninger overføres innenfra EØS til land utenfor EØS uten inngåelse av en egen avtale om overføring av opplysninger. Selskaper som er en del av ordningen, skal sikre tilstrekkelig vern av personopplysninger som overføres fra Europa. Google Inc.s registrering ligger ute på http://safeharbor.export.gov/companyinfo.aspx?id=10543.

 

Mer informasjon om informasjonskapslene innstilt av Google Analytics finnes på http://code.google.com/apis/analytics/docs/concepts/gaConceptsCookies.html.

 

3. Aktivering og deaktivering av informasjonskapsler og lignende teknologi

Du kan godta eller avvise alle informasjonskapsler på alle de nettsteder du besøker. Det gjør du ved å endre innstillingene i nettleseren. Slik gjør du for eksempel når du bruker Internet Explorer versjon 8.0: 1. Velg Verktøy og deretter Alternativer for Internett. 2. Klikk på Personvern-fanen. 3. Velg ønskede innstillinger med glidebryteren.

 

Har du en annen nettleser, finner du informasjon om endring av innstillingene i nettleseren og sletting av informasjonskapsler i bruksanvisningen for nettleseren.

 

Google har også utviklet et eget deaktiveringsprogramtillegg som du finner her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

4. Endringer i personvernerklæringen

Eventuelle endringer i personvernerklæringen i fremtiden blir lagt ut på denne siden. Du bør undersøke jevnlig om vi har foretatt oppdateringer eller endringer i personvernerklæringen.

5. Kontaktopplysninger

Hvis du har spørsmål eller kommentarer til denne personvernerklæringen, kan du kontakte oss på nedenstående adresse. Det samme gjelder hvis du ønsker tilgang til opplysninger innhentet via dette nettstedet som vi måtte ha om deg, eller hvis du ønsker at disse opplysningene skal rettes, sperres eller slettes.

 

Adam Opel AG
Bahnhofsplatz
D-65423 Rüsselsheim
Tyskland

 

Send e-post til vårt kundesenter: kunden.info.center@de.opel.com
T: +49 (0) 6142 7-70
F: +49 (0) 6142) 7-7 88 00

 

Fullstendige selskapsopplysninger finner du i vår juridiske merknad.