Nye Opel Zafira: Familiens beste venn

02.jun.2016

Opel Zafira

Opel Zafira har gitt sine eiere en blanding av stor fleksibilitet og optimal komfort, helt siden den første 7-seteren ble lansert i 1999.

 

2,7 millioner av den smarte fleksibilen har rullet ut til familier og andre som har vært på jakt etter en romslig og smart bil med enestående langturkomfort.

 

Denne høsten lanseres en oppdatert Zafira, som i tillegg til dagens utstyrt som; Flex7 setesystem, ergonomiske AGR-seter og FlexRide adaptivt chassis, har et nytt utvendig uttrykk og helt nytt interiør som også inkluderer unike muligheter for oppkobling i bilen.

 

Med siste generasjon Opel IntelliLink, får du tilgang til Apple CarPlay og Android Auto, som sammen med Opel OnStar sørger for at tilkoblingen mellom bilen og din smarttelefon blir mer sømløs enn noen sinne.

Økt trygghet og komfort: Opel introduserer LED AFL (Adaptive Forward Lighting), et lyssystem som gir økt sikkerhet og komfort på mørke norske veier.

 

I tillegg lanseres altså nye Zafira med også din personlige rådgiver på veien: Opel OnStar. Systemet kan være livreddende om uhellet skulle være ute, enten ved at du selv ber om hjelp, eller gjennom at systemet varsler automatisk ved ulykke.

 

I tillegg gir systemet deg tilgang til tjenester som; assistanse ved stjålet bil, mulighet for live diagnose av din bil, hjelp av din personlige rådgiver til å finne og laste ned ditt reisemål i navigasjonen og full kontroll via din egen MyOpel-app til din smarttelefon.

 

Den avanserte kamerateknologien i Opel Eye, sørger for å styre de nye LED AFL-lysene, lese skilt og varsler deg ved fare for å kjøre på en annen bil bakfra.

Tøffere i trynet: Nye frontlys sørger sammen med en helt ny grill for å gi nye Opel Zafira et mer dynamisk utseende. Linjene trekkes ut fra logoen i grillen, helt ut gjennom lyktene, og skaper sammen med hjulbuene for et bredere og mer sportslig utseende.

 

Nye Zafira, tar med seg de karakteriske designtrekkene fra nye Astra og sørger for å skape tydelig familielikhet.

 

- Skarpere, og med de doble LED-vingene som danner kjørelyset, gjør den Zafira mer sofistikert. Det samme inntrykket skapes av et helt nytt instrumentpanel og dashbord. Det er renere, tydeligere og gir større brukervennlighet, sier Opels designsjef, Mark Adams.

Opel Zafira

Nytt interiør: Inne i nye Zafira sørger et helt redesignet førermiljø for større brukervennlighet og klasseledende oppkoblingsmuligheter. Skjermen som tidligere satt høyt oppe på dashbordet, er flyttet lenger ned og byttet ut med en moderne berøringsskjerm. Dette bidrar også til å redusere antallet knapper. Den nye 7-tommers skjermen er rammet inn av en galvanisert U-formet ramme, som gir den samme uttrykk som moderne tablets.

 

Som i dagens Zafira kan fører og passasjerer nyte godt av komfortable AGR-seter foran, og det modulære FlexRail-systemet, som inkluderer oppbevaringsboks og koppholdere, og som kan skyves på skinner mellom forsetene.

 

I baksetet kan passasjerene nyte godt av den enestående lounge-posisjonen for de to ytterste setene. Ved å slå sammen det midterste setet til armlener, og skyve de to ytterste setene inn mot midten og bakover, får du benplass du ellers bare finner i store luksuriøse sedaner.

 

Trenger du ekstra plass til passasjerer, kan du felle opp ett eller begge setene som ligger lagret flatt i gulvet, og danne en tredje seterad.

 

Alternativt kan alle setene legges flatt, og gi et enormt bagasjerom, som gir plass til både bagasje og fritidsutstyr.