5 stjerner til nye Opel Astra i Euro NCAP

03.des.2015

Nye Opel Astra - IntelliLUX

Euro NCAP bekrefter det høye sikkerhetsnivået på nye Opel Astra. Resultatene fra deres siste test ble offentliggjort i dag, og gir nye Astra full score, med fem stjerner.

 

Målet for Opel, både når det gjelder personbiler og varebiler, er å gi så god beskyttelse som mulig i virkelige trafikksituasjoner og ulykker. Nye Astra er ikke noe unntak, og er utstyrt med det siste innenfor både aktive og passive sikkerhetssystemer.

 

I tillegg til en svært høy standard for passiv sikkerhet for beskyttelse av voksne, barn og fotgjengere, inneholder nye Opel Astra også det siste innenfor moderne førerassistanse.

 

Avansert førerassistanse

Takket være en ny versjon av Opel Eye, som overvåker veien foran deg ved hjelp av et kamera i frontruten, har nye Opel Astra aktiv filholderassistent som varsler og korrigerer rattet om du utilsiktet er på vei over i feil kjørefelt.

 

Opel Eye inkluderer også frontkollisjonsvarsling med automatisk nødbrems. Systemet varsler deg med lyd og visuelle signaler. Hvis det er fare for frontkollisjon, vises et faresymbol i displayet og et LED-lys blinker i frontruten. Systemet kan også stoppe bilen fullstendig i hastigheter opptil 60 km/t.

 

Nye Astra har også blindsonevarsling som bruker de ultrasoniske sensorene til parkeringsassistenten for å varsle om skjulte farer ved filskift.

 

Lysende sikkerhet

Opel Astra har imponert både kunder og presse med sitt nye IntelliLUX LED® Matrix-lys.

 

Det superavanserte lyset tilpasser seg automatisk til gjeldende trafikkforhold og sørger for å gi optimalt lys i alle situasjoner.

 

Nye Astra er den første bilen i kompaktklassen med denne type LED-lys, som sørger for blendingsfritt fjernlys med en styrke og lystemperatur som ligger tett opp mot dagslys.

 

Føreren av nye Astra kan også glede seg over femstjerners «beskyttelse» av førerkortet – Opel Eye leser nemlig de aller fleste typer trafikkskilt og viser dem i informasjonsdisplayet for å bidra til at føreren ikke bryter fartsgrensene.