Miljøvinkling: Opel Movano vinner prisen Green Van 2015.

23.apr.2015

  • Prisvinner: Opel Movano rommer mye, men er usedvanlig økonomisk i drift
Opel-nyheter – prisutdeling: Steffen Raschig, direktør ved varebilavdelingen til Opel/Vauxhall (midten), mottok prisen Green Van 2015 av Birgit Bauer, sjefsredaktør i Verkehrsrundschau, og testredaktør Jan Burgdorf

Rüsselsheim Gull til Movano: Opels varebil gikk av med seieren i Green Van 2015 og slo 15 konkurrenter i klassen for varebiler og små varebiler på inntil sju tonn. Movanos kombinasjon av lavt drivstofforbruk, takket være den drivstoffbesparende teknologien BiTurbo, høy nyttelast og stor lastekapasitet overbeviste juryen fra magasinene VerkehrsRundschau og Trucker og sikret førsteplassen i miljørangeringen.

Opel-nyheter – prisvinner: Bilen med en 2,3-liters BiTurbo CDTI-motor med 120 kW / 163 hk slo 15 konkurrenter og vant utmerkelsen Green Van 2015

"Movano imponerer med sin fleksibilitet og transportkapasitet i daglig bruk. I fjor utstyrte vi varebilene våre med nye, eksemplariske BiTurbo dieselmotorer med toppmoderne drivstoffbesparende teknologi. Like sunt for miljøet som for lommeboka – et konsept som også fungerte svært godt i miljørangeringen", sa en jublende Steffen Raschig, direktør ved varebilavdelingen til Opel/Vauxhall, etter å ha mottatt utmerkelsen for mest miljøvennlige liten varebil ved Transport Manager Dinner i Bonn.

Opel-nyheter – prisvinneren Opel Movano

Opel Movano var den eneste kandidaten i segmentet for lette yrkesbiler som fikk mer enn 6000 miljøpoeng, over 170 poeng mer enn den neste på rangeringslisten. Den knusende seieren skyldtes flere ting: Testen utført av VerkehrsRundschau og Trucker, viste at den 2,3-liters BiTurbo CDTI-motoren med 120 kW / 163 hk bare trengte 8,5 liter diesel per 100 kilometer, noe som tilsvarer et CO2-utslipp på 268 gram per kilometer. Verdien er hentet fra det faktiske CO2-utslippet og omfatter dermed utslipp fra produksjonen av drivstoff (Well-to-Wheel). Start-/stoppsystemet som leveres som standard, virket også positivt inn på resultatet. I tillegg kan Movano skilte med lastekapasitet på 13 kubikkmeter, lav egenvekt og nyttelast på 1,2 tonn. Alt dette gjør Opel Movano til en velbalansert, grønn, allsidig transportbil, som nå kan smykke seg med utmerkelsen for miljørangeringen 2015.