Nye Opel Astra: Skreddersydd for norsk suksess.

16.sep.2015

Opel Nyheter
  • Ny Astra 5-dørs og Astra Sports Tourer
  • Lastet med utstyr – skreddersydd for Norge
  • Mer kompakt – mer plass til passasjerer og bagasje
  • Helt nye og effektive motorer
  • Opel øker utviklingstakten: 29 nye modeller fram til 2020 – blant dem en helt ny elbil
  • Priser på nye Astra 5-dørs og Astra Sports Tourer

 

Når nye Opel Astra introduseres i Norge den 11. november er den opp til 200 kilo lettere enn forgjengeren, og utstyrt med de nyeste og mest moderne motorene på markedet. Nye Astra er skreddersydd til Opels norske slagord: «Mer Opel – mer premium»

 

Opel Astra debuterer på bilutstillingen i Frankfurt både som 5-dørsutgave, og som Sports Tourer – en bil som kommer til Norge våren neste år.

 

- Mottagelsen fra forhandlere og kunder har så langt vært fantastisk, og har mottatt bestillinger på nesten alt som blir produsert i år. Vi er sikre på at nye Astra vil nyte godt av det grunnlaget vi har lagt gjennom vellykkede lanseringer av Mokka, Insignia, Corsa og Vivaro, og bidra til en ytterligere styrking av Opel som merkevare i Norge, sier administrerende direktør hos Opel Norge, Bernt G. Jessen.

Klasseledende på teknologi: Opel fortsetter å gjøre ny teknologi tilgjengelig for folk flest, og blir den første bilen i kompaktklassen med IntelliLux© LED Matrix frontlys. Systemet gir blendingsfritt fjernlys med en lysstyrke som nesten tilsvarer dagslys.

 

I tillegg får Astra en helt ny generasjon IntelliLink© infotainmentsystem. Systemet støtter både Android Auto og Apple CarPlay. Dermed får du tilgang på dine favorittapplikasjoner direkte via en 8-tommers berøringsskjerm.

 

Opel har lenge vært kjent for sine svært gode AGR-seter. Nye Astra tar denne komforten enda lenger ved å introdusere 18-veis elektrisk justerbart førersete, med massasje, ventilasjon og mulighet for breddejustering. Bak kan passasjerene se frem til varmeseter på kalde dager.

 

Mer plass til passasjerer og bagasje: Nye Astra tar Opels designfilosofi ett hakk videre: Effektiv, lett og dynamisk. Den nye doble kromlisten i grillen bærer Blitzen og fortsetter gjennom frontlyktene for å skape en grafisk enhet.

 

Nye Opel Astra 5-dørs er 4.37 meter lang, nesten fem centimeter kortere enn dagens modell. Den er også med sin høyde på 1.46 meter, 2.6 centimeter lavere. Til sammen sørger dette for å gi betydelig lavere luftmotstand, der Astra får en koeffisient under 0,30.

 

Dataene for Sports Tourer er en lengde på 4,70 meter, en bredde på 1,87 meter, og en høyde på 1,50 centimeter. Til tross for dette har begge de to karosserivariantene betydelig mer plass til både passasjerer og bagasje.

Nye og mer effektive motorer: Fra lansering vil nye Opel Astra tilbys med tre motoralternativer, alle med god gassrespons og lavt støy- og vibrasjonsnivå.

 

Alternativet for den som ønsker diesel, er den svært moderne 1.6 CDTi ECOTEC® med 6-trinns automatgir. Den yter 136 hestekrefter og har et moment på 320 Nm fra 2000 o/min. Sterk, fleksibel og med et forbruk på 0,43 liter per mil. På nyåret 2016 kommer i tillegg en manuell utgave med 110 hestekrefter og et CO2-utslipp på lave 82 g/km.


På bensinsiden har kundene to valg: Den tresylindrede 1.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection ecoFLEX som yter 105 hestekrefter og et dreiemoment på 170 Nm fra 1800 o/min. Denne bensinturbomotoren har et forbruk på 0,43 liter per mil, og et utslipp på 99 CO2 g/km.

 

Høydepunktet for nye Astra er nok likevel den splitter nye 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo med 150 hestekrefter. Med et maksimalt dreiemoment på 230 Newtonmeter allerede fra 2000 o/min gir den en fleksibilitet som kler en velkjørende Astra perfekt. Den nye 1,4 literen blir tilgjengelig med både manuell og automatisk girkasse.

 

29 nye modeller frem til 2020: CEO for GM, Mary Barra var krystallklar da hun sammen med Opel-sjefen Dr. Karl-Thomas Neumann introduserte nye Opel Astra på bilutstillingen:
Opel øker utviklingstakten og skal lansere 29 nye modeller i tidsrommet 2016 til 2020 – blant disse kommer det en elbil, og en ny SUV som blir Opels flaggskip sammen med Insignia.

 

Målet for Opel er å bli den nest største bilprodusenten i Europa, ett steg opp fra tredjeplassen som ble sikret allerede i fjor.