Astra Sports Tourer: Klar for jobb og familieliv

11.sep.2015

Opel fortsetter sin suksesshistorie i kompaktklassen ved å lansere ikke mindre enn to nye modeller på bilutstillingen i Frankfurt.


Når Astra for første gang vises for det store publikum som 5-dørsutgave får den også selskap av verdenspremieren for Astra Sports Tourer. Det yngste medlemmet i klassen av kompakte stasjonsvogner, kommer med det samme klasseledende utstyret som du finner på 5-dørsmodellen.

Lettere og mer effektiv

Betydelig lettere, med lavere forbruk og en mer kompakt design – byr den samtidig på generøs innvendig plass. For nye Opel Astra handler alt om effektivitet.


Astra er bygget på en helt ny lettvektsarkitektur, der hovedelementene er et betydelig lettere karosseri og nye, mer effektive motorer bygget i aluminium. Resultatet er at nye Astra er inntil 200 kilo lettere enn bilen den erstatter.


Resultatet har blitt en bil som er livligere og morsommere å kjøre. Samtidig reduseres forbruk og utslipp.


- Vår nye Astra Sports Tourer og Astra 5-dørs – er to sider av samme sak. Begge representerer et kvantesprang, både for Opel og for kompaktklassen. I tillegg til å tilby ultramoderne tilkoblingsmuligheter og en evolusjonær design, har stasjonsvognen ytterligere fokus på effektivitet. Vår nye Sports Tourer er en perfekt kombinasjon av praktisk og dynamisk: mer plass, lavere vekt sammen med smarte, trendsettende løsninger som en bakluke som kan åpnes og lukkes ved et lite spark med foten. Det er sånn en kompakt stasjonsvogn skal være nå til dags, sier CEO i Opel Group, Karl-Thomas Neumann.

Mer plass til passasjerer og bagasje

Nye Astra Sports Tourer tar Opels designfilosofi ett hakk videre: Effektiv, lett og dynamisk. Den nye doble kromlisten i grillen bærer Blitzen og fortsetter gjennom frontlyktene for å skape en grafisk enhet.


Taklinjens bue sørger for å få stasjonsvognen til å se lenger ut – noe som ytterligere forsterkes av den delte C-stolpen. Bakfra kombineres god funksjonalitet med et sportslig og elegant design.


Den nye generasjonen Sports Tourer har samme dimensjoner som dagens utgave, med en lengde på 470,2 centimeter, en bredde på 187,1 centimeter (med speilene foldet inn) og en høyde på 149,9 centimeter. Til tross for dette har den betydelig mer plass til både passasjerer og bagasje.


Foran har det blitt 26 millimeter mer plass til hodet, mens i baksetet er plassen økt med 28 millimeter. Begge bidrar til økt romfølelse og høyere komfort ute på veien. I tillegg laster Astra Sports Tourer nå inntil 1630 liter bagasje.

Smarte løsninger

En av mange praktiske løsninger som introduseres med Astra Sports Tourer, er muligheten for å åpne bagasjerommet uten å bruke hendene. I kombinasjon med nøkkelfri åpning, er det tilstrekkelig å «sparke» med foten under bakre støtfanger for å åpne bakluken. Ved å gjenta bevegelsen vil bakluken lukke seg igjen. Systemet oppdager også mulige hindringer for å unngå skader. I tillegg kan selvsagt bakluken betjenes både fra nøkkelen og ved en knapp som sitter på bilens førerside.


For å forbedre lasteplassen i Astra Sports Tourer, har den mulighet for deling av baksetet med 40/20/40, noe som gir langt flere alternativer for pakking. I tillegg tilbyr FlexOrganizer-løsningen en rekke ulike typer for å dele av og sørge for trygg festing av de fleste typer last.

Mange motoralternativer

Under panseret på nye Opel Astra har kun de nyeste medlemmene av Opels motorfamilie fått slippe til. Ytelsene ligger mellom 95 og 200 hestekrefter levert med god gassrespons og lavt støy- og vibrasjonsnivå – noe som har karakterisert alle de nye motorene fra Opel. Blant disse finner du den splitter nye 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo med 150 hestekrefter.


I tillegg til motorene som har vært tilgjengelig for bestilling i Astra 5-dørs, debuterer også den nye 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo-motoren i Frankfurt. Denne motoren yter 200 hestekrefter og har opptil 300 Newtonmeter dreiemoment. Denne motoren har en fantastisk smidig motorkarakteristikk og byr på et betydelig lavere støynivå enn tidligere, selv under tøff belastning.

Setter standarden på lys, infotainment og komfort

I tillegg til nye motorer setter også Astra Sports Tourer en ny standard i kompaktklassen.  Den er blant annet først ut med det smarte IntelliLux LED® matrix-lyset, som sørger for blendingsfritt fjernlys.


Ved hjelp av kameraet som er en sentral del av Opel Eye-systemet, får føreren mer assistanse enn noen gang tidligere. I tillegg til skiltgjenkjenning, har systemet som varsler om du er på vei ut av din kjørebane nå fått aktiv styrekorreksjon som kan hindre ulykker. I tillegg har nye Astra automatisk nødstopp, som ved hjelp av bremsene kan stoppe bilen helt i hastigheter under 40 kilometer i timen.


Inne i nye Astra finner du siste versjon av Opel IntelliLink, som nå er kompatibel med både Apple CarPlay og Android Auto.


Mens du hører på din favorittmusikk kan siste versjon av Opels anerkjente AGR-seter by på både justerbar sidestøtte, massasje, ventilasjon og minnefunksjon. I baksetet kan passasjerene glede seg over at varme i setet nå er tilgjengelig på de to ytterste plassene.