Liten bil med stort navn: Opel Karl.

11.sep.2014

Femte generasjon Opel Corsa, og designvinneren Opel ADAM får nå et nytt familiemedlem. Fra sommeren 2015 vil Opel ha en ny liten femdørs bil: Opel Karl.

 

Med Karl, ADAM og nye Corsa, alle lansert innenfor en periode på 30 måneder, vil Opel ha sin sterkeste portefølje i segmentet for småbiler noensinne. Dermed vil Opel-familien dekke alle krav og behov i klassene for små biler.

 

Med en lengde på omtrent fire meter, byr Corsa på strålende komfort og en fin balanse i forholdet mellom utvendig størrelse og innvendig plass. Tilgjengelig med familievennlig femdørs karosseri, eller i sportslig tredørs versjon.

ADAM er den 3,70 meter lange individualiseringsmesteren med tre dører og de mest utrolige valgmuligheter når det kommer til farger og utstyr. Strålende kjøreegenskaper og en bil for den som vil uttrykke sin livstil gjennom bilen.

 

Superkompakte Opel Karl måler 3,68 meter og er dermed minstemann i utvendig lengde. Likevel vil den med sine fem dører, inntil fem seter og smarte løsninger, bli et praktisk og smart innsteg i Opels produktfamilie.

 

Karl er oppkalt etter en av Adam Opels sønner, mannen som startet selskapet i 1862. Etter at Adam hadde gjort Opel til den største sykkelprodusenten i Tyskland, sørget sønnene Carl, Wilhelm og Friedrich for å starte bileventyret i 1898, og lanserte sin første bil året etter.