Opel Corsa: Setter ny standard i småbilklassen.

07.okt.2014

Den helt nye Opel Corsa vil sette en ny standard i småbilklassen. Stikkord er: moderne drivlinjer, redesignet hjuloppheng, innovative infotainmentsystemer og et førermiljø som blir klasseledende når det kommer til opplevd kvalitet.

 

På toppen av dette får nye Corsa avanserte førerstøttesystemer som vi kjenner fra større Opel-modeller.

 

 

Opel Corsa lanseres i Norge som 5-dørsutgave i januar 2015.

 

- Nye Opel Corsa med vår nyutviklede sterke 90-hesters ECOTEC Direct Injection Turbo-motor, får en startpris ned mot 160.000 kroner. Vi sikter mot 1000 solgte Corsa i Norge neste år, sier administrerende direktør i Opel Norge, Bernt G. Jessen.

 

Mer premium: Nesten 12 millioner Corsa har blitt solgt i Europa gjennom de 32 årene som har gått siden lanseringen, inkludert 2,8 millioner av dagens generasjon Corsa.

 

En av nøklene til suksess har vært kombinasjonen av et kompakt ytre, men med rikelig plass innvendig.

 

Når nye Corsa-kunder kan sette seg bak rattet i femte generasjon, vil de få samme premiumfølelse som Opel har gitt sine kunder, både med modeller som Insignia, Mokka og ADAM.

 

Nye Opel Corsa kommer i tre utstyrsnivåer: EDITION, COSMO og PREMIUM.

 

Allerede fra laveste utstyrsnivå leverer Corsa høy kvalitetsfølelse og komfortutstyr som klimaanlegg, oppvarmet skinnratt, DAB+ og City-mode for enklere manøvrering i trange bygater.

 

På PREMIUM finner du utstyr som delskinnseter i mørk eller lys utførelse, Bi-Xenon med svinglys og LED kjørelys, tåkelys, dobbelt bagasjeromsgulv, elektronisk klimaanlegg, IntelliLink infotainmentsystem med stemmekontroll, enkel smarttelefon-tilkobling, integrert berøringsskjerm klargjort for apper som BringGo, avstandssensor, ryggekamera og regnsensor som standard.

 

Helt ny motor og girkasse: Nye Corsa kommer med Opels helt nye tresylindrede 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, som takket være stor fleksibilitet sammen med lavt støynivå og svært lite vibrasjoner sørger for å gi høy komfort både på landevei og i byen.

 

Med 66 kW/90 hestekrefter har motoren strålende gassrespons og nok krefter, også i lave turtallsområder, med 170 Nm fra 1800 o/min.

 

Sammen med den nye tresylindrede turbomotoren kommer en helt ny sekstrinns girkasse med kompakt design og en tørrvekt på bare 37 kilo.

 

Kvalitetsfølelsen i girskiftene, med stor presisjon og korte bevegelser, er et resultat av den store oppgraderingen Opel har gjort av sine girkasser den siste tiden.

 

Presis og komfortabel: Målet for Opels ingeniørteam under utviklingen av nye Corsa, har vært å gi kundene en kjøreopplevelse som ligner med på større og dyrere biler, både når det kommer til komfort og presisjon.

 

Resultatet har blitt en helt nyutviklet styring og et chassis der ikke en eneste komponent er felles med dagens generasjon Corsa.

 

Stabiliteten både rett frem og gjennom svinger, er forbedret takket være et tyngdepunkt som er fem millimeter lavere, samt en helt ny forstillingsgeometri.

 

Nytt hjuloppheng og forbedret demperkarakteristikk sørger for at Opel Corsa har fått mer presis styring og bedre balanse, samtidig som støtdemperne filtrerer bort dårlig underlag.

 

Utvikling av en helt ny elektronisk arkitektur gir femte generasjon Corsa mulighet for et langt mer avansert samarbeid mellom bilens ulike systemer.

 

Alltid tilkoblet
Førermiljøet i nye Opel Corsa er moderne med en 7-tommers berøringsskjerm i midtkonsollen perfekt ergonomisk posisjonert i forhold til girspaken.

 

IntelliLink-systemet sørger for klasseledende tilkoblingsmuligheter som sørger for at både Apple- og Android-enheter kan styres med stemmekontroll. En rekke applikasjoner er tilgjengelig, som BringGo for navigasjon, Sticher og TuneIn for internettradio og podcaster. Systemet har også en praktisk FlexDock for å oppbevaring og lading av smarttelefoner.

 

DAB+ er selvsagt standard i nye Corsa, som i alle Opels personbiler.

 

Nye Corsa introduserer også en rekke nye førerassistentsystemer, mange av dem unike i denne klassen.

 

Sikkerheten er økt, takket være nye systemer som for første gang blir tilgjengelige i Corsa, som: Bi-xenon hovedlys, blindsonevarsling, Opel Eye frontkamera med skiltgjenkjenning, varsling ved uønsket filskift, automatisk blending av lys, og kollisjonsvarsling som varsler for fare for påkjørsel bakfra med et rødt varsellys som projekteres i frontruten.

 

Tilgjengelig for nye Opel Corsa finnes også Advanced Park Assist, som automatisk styrer deg inn på parkeringsplassen.