Opel skal bygge ny stor SUV i Rüsselsheim.

20.nov.2014

Under dagens besøk i Tyskland, offentligjorde GMs toppsjef Mary Barra store nye investeringer for Opel, og bekreftet at en helt ny SUV skal bygges ved fabrikken i Rüsselsheim innen slutten av dette tiåret.

 

- Den nye SUVen vil bli merkets andre flaggskip sammen med Insignia. Som vi varslet allerede i mars, vil vi investere 245 millioner Euro på fabrikken i Rüsselsheim for å møte fremtidige produksjonsbehov, sa Mary Barra.

 

I tillegg sa Barra at de vil investere ytterligere en halv milliard euro i motorfabrikkene i Rüsselsheim, Kaiserslautern og Tychy (Polen), noe som gjør Opel klare til neste fase i sin offensiv for mer effektive motorer og girkasser.

 

- Opel har høy strategisk viktighet for GM. Produktoffensiven med 27 nye modeller og 17 nye motorer har så langt vært svært vellykket. Når vi nå investerer ytterligere, vil det hjelpe til å løfte og styrke varemerkets posisjon i Europa. Dette er et klart signal om GMs satsing på Opel, både til Tyskland og resten av Europa, sa Barra.

 

CEO for Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann, var selvsagt svært fornøyd med den klare meldingen:
- General Motors og Opel står tettere enn noen gang, sa Neumann og fortsatte og forklare at Opel har General Motors fulle støtte.


- De økte investeringene er et bevis for det meget gode samarbeidet.

Dr. Neumann sa også at Opel vil innføre et tredje skift for fabrikken i Eisenach fra midten av 2015.
- Dette er gode nyheter for Eisenach, og kommer som et resultat av stor etterspørsel etter ADAM og den helt nye Opel Corsa.

 

Også Mary Barra uttrykte sin entusiasme over nye Corsa, og la til at Opel nå har 45.000 ordre på femte generasjon av småbilen, før den offisielle lanseringen har begynt.

 

Nye Opel Corsa lanseres i Norge i januar, og også her har interessen vært svært stor, og nærmere 400 ordrer er allerede på plass for bilen som setter et helt nytt nivå for interiørkvalitet og førerstøttesystemer i sin klasse.

 

- At Opel nå vil produsere en ny stor SUV i Tyskland, er igjen en bekreftelse på at de robuste og langsiktige planer vi har lagt for Norge, vil bli støttet opp av nye modeller som vil passe godt i et norsk bilmarked, sier administrerende direktør i Opel Norge, Bernt G. Jessen.