Opel Adam S: Sportsbil i lommeformat.

03.mar.2014

Familiens minstemann står i fokus når Opel tirsdag avduker to nye versjoner av Adam på den internasjonale bilutstillingen i Genève. Side om side med Adam Rocks, står nemlig den hittil mest sportslige versjonen av Opels trendy småbil: Adam S.

 

En ny versjon av Opels 1,4-liters bensinturbo sørger for å gjøre Opel Adam til en «lommerakett» med 150 hestekrefter og et dreiemoment på 220 newtonmeter.

Sammenlignet med dagens 1,4-liter uten pustehjelp, leverer Adam S så mye som 50 prosent flere hestekrefter og 70 prosent mer moment. Koblet opp mot en sekstrinns manuell girkasse sørger 150-hesteren for å gi Opel Adam S en toppfart over 220 kilometer i timen.

Motoren har variable ventiltider og turboen er integrert i eksosmanifoilen for å redusere vekt og gjøre den nye drivlinjen så kompakt som mulig.

Adam S er utstyrt med Start/Stopp-teknologi og motoren oppfyller selvsagt utslippskravene i Euro 6.

Ingeniørene har også spesialtilpasset chassiset for å gi Adam S en mer direkte og skarpere styring.

Bilen som står utstilt i Genève er nært opp til en kommende produksjonsmodell, og har også fått oppgraderte bremser fra OPC med 16-tommers skiver foran, og 15-tommers skiver bak. De nye 18-tommers felgene er utstyrt med dekk i dimensjonen 225/35.

Bilen som avdukes i Genève er rød med antrasittgrått tak og en spesialdesignet spoiler. I tillegg har Adam S en rekke tøffe eksteriørdetaljer som karbonutseende på logolisten i grillen og speilhusene. En ny frontspoiler sørger sammen med sideskjørt og en redesignet støtfanger bak for å understreke det sportslige uttrykket. I tillegg har Adam S fått sotede ruter bak samt LED-kjøre- og baklys.

Innvendig finner du sportsseter fra Recaro i Morrocana og skinn, som tar igjen designtemaet «Red`n Roll». Pakken består også av røde skinndetaljer på ratt, girkule, håndbrekk og toppes med røde dekorsømmer. I tillegg kommer selvsagt en rekke muligheter for individuelle valgmuligheter som for resten av bilene i Adam-familien.

På plass bak rattet kan fører og passasjerer nyte godt av et elektronisk styrt klimaanlegg og Opels avanserte IntelliLink infotainmentsystem som lar dem koble opp og utnytte sine smarttelefoner best mulig.