Opel Zafira Tourer er den mest miljøvennlige familiebilen i 2014

05.jan.2014

  • Det uavhengige instituttet Ökotrend rangerer Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX som nummer 1
Opel-nyheter – mest miljøvennlige familiebil i 2014: Opel Zafira Tourer vinner sin klasse med den svært økonomiske 1.6 CNG Turbo ecoFLEX-motoren med lave utslipp

Rüsselsheim. Opel har allerede vunnet sin første pris i 2014! Miljøinstituttet Ökotrend og magasinet Auto Test har kåret Zafira Tourer til den mest miljøvennlige familiebilen i 2014. Halve vurderingen består av kjøretøydrift (med fokus på drivstofforbruk, CO2-utslipp, utslippsstandarder, støyutvikling), mens den andre halvparten er basert på produksjonen og produsenten. Opels populære familiebil vinner sin klasse med den svært økonomiske 1.6 CNG (komprimert naturgass) Turbo ecoFLEX-motoren med lave utslipp. CNG gir spesielt ren forbrenning i den innovative turbomotoren med fire sylindre fra Opel.

Opel-nyheter – langdistansebilen: Økonomisk forbruk kombinert med et tankvolum på 25 kg gir en rekkevidde på opptil 530 km med ren CNG-drift.

Med et drivstofforbruk på bare 4,7 kg naturgass av høy kvalitet per 100 km over den kombinerte syklusen slipper Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX-modellen med 110 kw / 150 hk bare ut 129 g/km CO2 – verdier som er bra for både miljøet og eieren. Økonomisk forbruk kombinert med et tankvolum på 25 kg gir en rekkevidde på opptil 530 km med ren CNG-drift.

Opel-nyheter – miljøvinkling: Med et drivstofforbruk på bare 4,7 kg naturgass av høy kvalitet per 100 km over den kombinerte syklusen slipper Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX bare ut 129 g/km CO2

Opel er en anerkjent pioner i utviklingen av alternative fremdriftskonsepter. For mer enn et tiår siden, i 2001, presenterte bilprodusenten sitt første konsept med komprimert naturgass med innovativ Monovalentplus-teknologi. Opels CNG ecoFLEX-motorer er optimalisert for å gå på naturgass, biogass eller en kombinasjon av disse to, samt bensin. CNG og biogass koster mye mindre enn bensin eller diesel, og er i forhold til kjørte kilometre, enda billigere enn kondensert petroleumsgass. Dette er for mange kunder gode grunner til å bruke disse naturlige drivstoffene. I Tyskland har myndighetene introdusert en skattefordel for bruk av naturgass som drivstoff frem til 2018. Dette understreker hvor miljøvennlig den er siden biler som drives av naturgass slipper ut opptil 25 prosent mindre CO2, opptil 80 prosent mindre nitrogen og er uten benzol og sotpartikler. Dersom bilen drives av 100 prosent biogass, vil den ha et utslipp på nesten null.