Premiere i Genève:
Opel Astra 1.6 CDTI med utslipp på 97 gram CO2 per kilometer.

05.feb.2014

Opel Nyheter - Opel Norge
  • Den nyeste generasjonen turbodiesel blir tilgjengelig i Opel Astra.
  • 1.6 CDTI med 81 kW/110 hester og bare 97 g/km CO2 er klar til Genève.
  • Forbedret sekstrinns girkasse bidrar til økt komfort og effektivitet.

 

Etter å ha fått sin debut i Opel Zafira Tourer, er nå en helt ny og stillegående dieselmotor snart på plass i hjertet av den viktige kompaktklassen. I flerbruksbilen Zafira yter 1.6 CDTI-motoren 100 kW eller 136 hester samt 320 newtonmeter. Når den nå kommer i Astra, er det den helt nye versjonen med 81 kilowatt, altså 110 hester og 300 newtonmeter som blir introdusert på det norske markedet.


Et utslipp på bare 97 gram CO2 i både kombiutgaven og Sports Tourer, betyr et forbruk på 0,37 liter per mil i det som er klassens stilleste dieselmotor.


- Astra med den nye støysvake dieselmotoren, 1.6 CDTI, er en perfekt kombinasjon. Den passer for alle som ønsker å kombinere ytelser med topp raffinement og lavt forbruk, sier Michael Ableson, visepresident for GME Engineering.


- Både 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo og 1.6 CDTI er motorer som viser kjernen av vår nye motoroffensiv. De viser at Opel ikke bare imponerer med design, men også ved å levere topp kvalitet og ultramoderne teknologi for en førsteklasses kjøreopplevelse.


Opels ekstremt stillegående og effektive diesel, er den første motoren i Astra som tilfredsstiller utslippskravene i Euro 6, noe som også gjør den til den reneste dieselmotoren fra Opel noen sinne. Motoren er også best i klassen når det kommer til støy og vibrasjoner, takket være optimalisert komponentdesign, og en spesielt effektiv forbrenningsprosess. Et bidrag til motorens lave støy og høye effektivitet, er common rail-systemet som jobber med svært høyt trykk. Variabel turbogeometri sørger for rask gassrespons.


Den nye 1.6 CDTI vil erstatte dagens 1,7-liter, og står for en ny æra i Opels portefølje av dieselmotorer.

Opel Nyheter - Opel Norge

Kun 97 g/km CO2: Premiere for Astra 1.6 CDTI med 81 kW/110 hester i Genève
Opels nye 1.6 CDTI vises i en helt ny versjon i Genève, der den hittil mest effektive versjonen av den nye turbodieselen debuterer. Dermed reduserer Astra, både som kombi og Sports Tourer, forbruket samtidig som ytelsene øker. Med et moment på 300 newtonmeter (syv prosent mer enn den utgående 1,7-literen) reduseres forbruket til 0,37 liter per mil eller EU-normen, noe som gir et CO2-utslipp under den magiske grensen på 100 gram, nærmere bestemt 97 gram per kilometer.


Til tross for at motoren er både mer miljøvennlig, mer raffinert og er mer støysvak, er det tilstrekkelig med krefter. Med den nye generasjonen turbodiesel akselererer Astra fra null til 100 på 12 sekunder, og har en toppfart på 186 km/t.


Perfekt tilpasset: Oppdatert sekstrinns girkasse mer effektiv og komfortabel.
Den nye 1.6 CDTI-motoren i Astra kommer sammen med en videreutviklet og oppdatert sekstrinns manuell girkasse. Den garanterer høy grad av komfort og presisjon, etter at Opel har investert over 50 millioner euro i å forbedre sine fem- og sekstrinns manuelle girkasser.


En rekke forbedringer på komponentene i girkassen, i tillegg til bedre integrasjon i bilen, fører til merkbare forbedringer i komforten. Girskiftene krever minimalt med kraft, takket være lavere friksjon. Resultatet er at girskiftene i Astra 1.6 CDTI blir raskere, mer presise og silkemyke.

Opel Nyheter - Opel Norge

Velutstyrt: DAB+ og blåtannstrømming som standard på alle Opels personbiler
I likhet med alle Opel-modeller som selges i Norge, har Astra DAB+ som standard på alle utstyrsnivåer.


Opel Astra, som ble kåret til den mest feilfrie tyske kompaktbil i bruktbilutgaven av «Auto motor und Sport» (utgave 12/2013), leveres nå også med det beste av infotainment gjennom IntelliLink-systemet som er standard på andre Opel-modeller som Mokka, Meriva, Zafira og Insignia.


Systemet integrerer din smarttelefon tett mot bilens infotainmentssystem, og gir deg mulighet til å strømme lyd direkte fra telefon. I tillegg får du mulighet til å laste ned egne apper som utvider og gir nye funksjoner i IntelliLink.


Opel Astra 1.6 liters CDTI med 81 kW/110 hester og bare 97 g/km CO2 introduseres på det norske markedet våren 2014.