Ung, dristig, prisvinnende: Opel ADAM blir tildelt "Red Dot Design Award".

14.apr.2013

  • Urban livsstilsbil som er anerkjent for ukonvensjonell, trendsettende design
  • Ny individualiseringsmester fortsetter Opels rike "red dot"-tradisjon
Opel-nyheter – Opel ADAM er på grunn av sitt ukonvensjonelle utseende og sin banebrytende teknologi svært populær hos både eksperter og kunder. Det siste beviset på dette er den anerkjente "red dot design award", der en jury på 37 internasjonale eksperter ga prisen til Opels mester innen individualisering.

Rüsselsheim. Opel ADAM er på grunn av sitt ukonvensjonelle utseende og sin banebrytende teknologi svært populær hos både eksperter og kunder. Det siste beviset på dette er den anerkjente "red dot design award", der en jury på 37 internasjonale eksperter ga prisen til Opels mester innen individualisering.

 

Som vinner av prisen for produktdesign 2013 i kategorien "bil og transport", hevdet ADAM seg igjen mot svært sterke konkurrenter. Det er allerede mottatt over 30 000 bestillinger på Opels stilige nykommer, som ifølge ekspertene fascinerer med "estetiske former og holdbare trender". "Vi fortsetter de siste årenes tradisjon med å vinne "red dot design award" med vår nye livsstilsbil og gjør et sterkt inntrykk når det gjelder innovativ kraft", sier Niels Loeb, Opels Chief Designer Exterior. "Med ADAM-modellen viser vi nok en gang at vi kan levere fantastisk design i hvert passasjerbilsegment og for enhver smak."

 

Nye ADAM er den fjerde Opel-vinneren av "red dot design award" siden 2009. Tidligere har mellomstore Insignia, Astra Sports Tourer og kompakte Astra GTC kupé blitt tildelt den ettertraktede "red dot". Dette er nok et bevis på at Opels designspråk "kunstneriske former møter tysk presisjon", som ble introdusert med Insignia, blir svært godt mottatt av både kunder og eksperter.

 

I år var det flere søkere til "red dot design award" enn noen gang. 1865 selskaper og designere fra 54 land presenterte totalt 4662 produkter i 19 kategorier for ekspertjuryen. Prisen overrekkes offisielt på "red dot"-gallaen 1. juli 2013 på Aalto Theater i Essen, og det forventes at over 1200 internasjonale gjester fra forretningslivet, politikken og media deltar på begivenheten. Opprinnelsen til prisen, en av de største og mest anerkjente designkonkurransene i verden i dag, går tilbake til 1955.

Opel-nyheter | ADAM – individualiseringsmester og best tilkoblede småbil

Individualiseringsmester og best tilkoblede småbil

Individuell design definerer Opel ADAM – det er ingen andre biler i denne klassen i hele verden som kan tilby mer enn 61 000 varianter for eksteriøret og nesten 82 000 for interiøret. Disse går fra 12 karosserifarger og tre ekstra, kombinerbare takfarger, til 31 ulike felgdesign med unike klips, og detaljer som forskjellige takmotiver med LED-lys.

 

På innsiden har ADAM høyteknologiske innovasjoner som IntelliLink infotainmentsystem, som er kompatibelt med både iPhone- og Android-telefoner. Det gjør ADAM til den best tilkoblede småbilen, siden den også støtter SIRI Eyes Free stemmegjenkjenning for iPhone. Livsstilsbilen kan også tilby en rekke utstyr og teknologialternativer som til nå bare har vært kjent fra mer eksklusive modeller. Disse omfatter den siste generasjonen parkeringshjelp, oppvarmet ratt, sideblindsonevarsel og det integrerte sykkelstativet FlexFix – som alle er funksjoner som fortjener anerkjennelse. For noen uker siden overbeviste ukonvensjonelle Opel ADAM ekspertjuryen for "Plus X Award" med sin driftskomfort, design, høye kvalitet og innovasjoner.