GM investerer 230 millioner euro i europeisk Opel utviklingssenter.

24.apr.2013

Opel/Vauxhall European Product Development Centre
  • Plassering av europeisk produkt utviklingssenter i Rüsselsheim blir betydelig styrket som en integrert del av den globale GM-utviklingen

 

  • Store investeringer i ny dynamometer lab på Rüsselsheim campus

 

  • Flere nye muligheter for chassistester på Dudenhofen testbaner

 

 

Rüsselsheim / Detroit. GM kunngjorde i dag at de vil investere 230 millioner euro for nye testanlegg i sitt europeiske produkt utviklingssenter ved Opel sitt hovedkvarter i Rüsselsheim, og på testbanen i Dudenhofen. Investeringen vil bli utført i løpet av de neste tre til fire år. Informasjonen kommer bare to uker etter at GM sitt styre besøkte Opel med en forpliktelse til å investere 4 milliarder euro for fremtidige modeller i perioden 2013 og 2016.

Dette vedtaket er et ytterligere skritt mot styrkingen av Opel. De nye fasilitetene, som oppfyller de samme tekniske standarder over hele verden, vil øke fleksibiliteten, utvikle hurtighet og effektivitet i hele konsernet. I tillegg vil denne investeringen muliggjøre utviklingen av banebrytende motorer - og etterleve kravet til europeiske og globale utslipp. Investeringen inkluderer også en ny arbeidsstasjon, audio lab og sikkerhetsanalyse bygning.

"Denne betydelige investeringen gir oss et perspektiv for det neste tiåret, og det vil sikre fremtiden til det europeiske produkt utviklingssenteret" sa Opel CEO og president i GM Europe Dr. Karl-Thomas Neumann. "I Rüsselsheim vil motorer og girkasser for Europa og hele verden bli utviklet i fremtiden. Dette vil gi oss et globalt ansvar i motorutvikling ", sier Dr. Neumann.
Nye dynamometers for motorer vil erstatte eldre utstyr, dette for å utvikle neste generasjon av motorer fra år 2020 og fremover. Og ikke minst, vil fleksible tester for å forbedre driftseffektivitet iverksettes. Dette vil være knyttet til GMs motoranlegg i Pontiac og Torino.

Som en del av investeringen, vil Dudenhofen også få nye muligheter, med nye arbeidsstasjoner og kjøretøytester for ultra-lave utslipp.

 

I tillegg har hovedstyret og samarbeidsutvalget i Rüsselsheim tidligere denne uken blitt enige om mer fleksible arbeidsforhold i Opels utviklingssenter for sine mer enn 6000 høyt kvalifiserte medarbeidere. Denne overenskomsten er basert på Hovedavtalen datert 28. mars 2013.

 

Investeringen i Opels design, bilens design, motorteknologi understreker General Motors at deres engasjement i Opel og sitt søster-merket Vauxhall fortsetter - langsiktig konkurransekraft og ny salgssuksess. Med de ekstra tekniske ressurser og forbedringer vil Opel og Vauxhall fortsette å spille en viktig rolle i utforming, prosjektering og bygging av nye kjøretøy og drivverk for egne merkevarer, samt andre aktører i GM produktportefølje.

 

Investeringen er fortsatt gjenstand for godkjenning av Opel representantskapet.