OPEL UTVIDER SIN REDNINGSTJENESTE.

03.apr.2012

  • Online data for redningstjenesten er nå tilgjengelig for 70 Opel-modeller
  • Online portal for redningsdata, nå enda mer brukervennlig 

 

Rüsselsheim. Opel har nå utvidet sine online redningsdata til å omfatte 70 ulike bilmodeller fra 1991 frem til i dag. De nyeste modellene som er inkludert er Astra GTC, Corsa LPG, samt personbilversjonen av den nye Combo og Zafira Tourer. Som en del av oppdateringen har Amperas datablad blitt utvidet ved å gi de telefonnumrene der teknisk assistanse kan nås i 40 ulike europeiske land. Internett-data, tilgjengelig på 24 språk, gir redningsmannskapene rask tilgang til informasjon på ulykkesstedet. Siden november 2010 har Opel vært første bilprodusent som tilbyr en slik mobil og gratis tjeneste for smarttelefoner. Så langt har det vært 220.000 internasjonale treff siden innføringen av tjenesten.

 

Den ofte livreddende fordelen er at bil-spesifikk data også kan åpnes med enhver konvensjonell smarttelefon direkte på ulykkesstedet. Smarttelefonportalen http://opel-rescuecard.com hjelper redningsmannskapene med å få rask og presis informasjon om den nøyaktige plasseringen av viktige komponenter og på konstruksjonen av karosseriet. Bare noen få sekunder kan ofte utgjøre en stor forskjell. Den mobile redningsdataportalen blir brukt av brannmenn over hele Europa, og er også tilgjengelig fra USA. Takket være den innebygde sideoptimaliseringen, tilpasser portalen seg automatisk til hver standard smarttelefonmodell. Zoom-funksjonen sørger for at hver enkelt bildel og karosseri- inndelinger er synlig på en liten skjerm.

 

Redningsdataportalen kan også nås via hvilken som helst PC på www.ifz-berlin.de. Denne siden har nå blitt gjort enda mer brukervennlig ved å gi brukerne umiddelbar tilgang til alle modellvarianter via en meny. Redningsdata kan også lastes ned i PDF-format og skrives ut. Disse standardiserte datafilene som er utviklet i samarbeid mellom redningstjenesten og bilprodusenter har vært tilgjengelig på nettet siden 2009.