FEM EURO NCAP STJERNER FOR OPEL MOKKA.

Rüsselsheim. Opel Mokka SUV har blitt tildelt fem stjerner av den uavhengige forbrukerorganisasjonen Euro NCAP (European New Car Assessment Program). Med dette har enda en bil fra Opel oppnådd toppscore fra Euro NCAP.

28.nov.2012

  • Kompakt SUV som oppfyller de høyeste sikkerhetskravene
  • Kun en håndfull biler oppnådde 100 % på sikkerhetsutstyr
  • Utmerket på barns sikkerhet

 

Rüsselsheim. Opel Mokka SUV har blitt tildelt fem stjerner av den uavhengige forbrukerorganisasjonen Euro NCAP (European New Car Assessment Program). Med dette har enda en bil fra Opel oppnådd toppscore fra Euro NCAP.

 

Mokka føyer seg nå inn i rekken av Ampera, Astra, Corsa, Insignia, Meriva og Zafira som alle har scoret fem stjerner i Euro NCAP-programmet.

 

"Det har vært en lang tradisjon hos Opel å tilby den best mulige sikkerhetsstandarden til våre kunder. Mokka imponerer og styrker vår ledende rolle innen sikkerhetsteknologi. Som alltid bringer Opel teknologien til et bredere segment av kunder. «Vi er svært stolte av dette,» sier Opel Vice President Engineering, Michael F. Ableson.

 

Mokka best i klassen

Samlet oppnådde Opel Mokka imponerende resultater i alle de fem sikkerhetskategoriene. Mokka scoret maksimalt med poeng og 100 % på sikkerhet, noe som gjør den til en av bare en håndfull biler som oppnår en så høy testvurdering i det europeiske markedet. For eksempel ga Euro NCAP en positiv vurdering til Mokkas elektroniske stabilitetskontroll ESP ® Plus og for setebeltet og hastighetsadvarsel. Dette er alle standardfunksjoner i Mokka.

 

I kategorien av passasjerer oppnådde Mokka 96 %. Stikkord er optimal funksjon og koordinering av front, hodestøtte og sidekollisjonsputer samt doble beltestrammere og beltekraftbegrensere. De  justerbare fører- og frontsetenes hodestøtter, motvirker risikoen for nakkeslengskader ved påkjørsel bakfra. For å hindre benskader har Mokka såkalt PRS pedaler (Pedal Release System). Ved en frontkollisjon legger disse seg automatisk sammen.

 

Den dynamiske testen hvor man testet med en dukke som har størrelse som et barn på tre år, oppnådde Mokka full score. Garantist for dette toppresultatet er Opels bilsetedesign, i kombinasjon med standard ISOFIX-tilkoblinger og toppfestet gis optimal beskyttelse på baksiden.

 

Innenfor kategorien fotgjengerbeskyttelse, ble det maks poeng for Mokka sin støtfanger.

 

På den aktive sikkerheten, som går utover Euro NCAP sine krav, har Mokka mange sikkerhetsfunksjoner. SUV’en tilbyr mange innovative teknologier som hjelper sjåføren til å unngå kollisjoner som andre generasjon Opel Eye frontkamera med sine funksjoner, kollisjon varsel, avstandsindikator, filbyttevarsel og trafikkskiltanerkjennelse. I tillegg har ryggekamera og adaptive frontlys AFL+ hevet  sikkerhetsstandarden til Opel Mokka.


Over 1000 Mokka er allerede registrert i Opel sitt ordresystem.