AMPERA STEMT FREM SOM "CAR OF THE YEAR 2012"

05.mar.2012

Opel Ampera og Chevrolet Volt har i dag vunnet prisen for «Car of The Year 2012». Ved å gi seieren til den revolusjonerende elektriske bilen, har panelet av dommere, bestående av 59 ledende biljournalister fra 23 europeiske nasjoner, gitt sin hyllest til Opel sin innovative innsikt.

 

For første gang i prisens historie, ble det valget gjort i Genève på den internasjonale bilutstillingen. Opel/Vauxhall sin konsernsjef Karl-Friedrich Stracke, Chevrolet sin president og administrerende direktør for Europa, Susan Docherty, ble begge overrakt prisen for «Car of The Year 2012» av presidenten for COTY dommerpanel, Hakan Matson.

 

Ampera ble vinneren i en gruppe på syv COTY finalister. Utgangspunktet var 35 nylig lanserte biler. Utvalgskriteriene som ble benyttet av dommerne var basert på design, komfort, ytelse og spesielt innovative teknologier, samt effektivitet. Områder hvor Ampera er ledende.

 

«Det er et stolt øyeblikk for oss og en ære å motta denne prisen fra Europas ledende jury av biljournalister», sier Susan Docherty, president og administrerende direktør i Chevrolet Europa. «Vi viser at elektrisk kjøring kan være morsomt og pålitelig uten å gå på bekostning av eierenes livsstil».

 

«Vi er svært glade for at vår revolusjonerende elektriske bil har gått til topps som vinneren i en hard gruppe av konkurrenter og vi er veldig stolte av denne utmerkelsen», sier Opel/Vauxhall konsernsjef Karl-Friedrich Stracke. «Dette oppmuntrer oss ytterligere til å fortsette vår lederrolle på området e-mobilitet».

 

Ampera har vunnet mange internasjonale priser, blant annet «World Green Car of the Year 2011» og «North American Car of the Year 2011”. I Europa har den også mottatt utmerkelser for sikkerhet, med Euro NCAPs høyeste score, 5-stjerner.

 

Ampera ble også kåret til «Årets bil i Norge 2012» av Dagbladet, miljøorganisasjonen Zero og NAF. «At vi nå også er kåret til årets bil Europa er svært gledelig. Det gir økt oppmerksomhet på denne nye og revolusjonerende teknologien», sier administrerende direktør i Opel Norge, Peter Nikell.

 

Ampera er den første elektriske bilen i markedet som kan kjøre hvor som helst, når som helst. Et 16 kWh litium ion batteri gir strøm til 111kW/150 hk elektrisk motor. Avhengig av kjørestil og veiforhold, kan bilen kjøre mellom 40 og 80 kilometer på ren batteridrift, helt uten utslipp. Hjulene på bilen er alltid drevet elektrisk. I utvidet rekkevidde modus som aktiveres når batteriet har nådd minimum ladetilstand, driver bensinmotoren en generator som lader den elektriske motoren. Den tillater en rekkevidde på 500 kilometer.