NYE OPEL ADAM: HELT UNIK

10.jul.2012

  • Konstruert og produsert i Tyskland - Opel’s første elegante og urbane småbil
  • Dristig design visualiserer individualitet og dynamikk
  • Tre forskjellige utstyrsnivåer gir mulighet for unike kombinasjoner
  • ADAM introduserer førsteklasses teknologi til A-segmentet 
  • Unikt underholdningssystem bringer smarttelefon integrasjon til bilen


Rüsselsheim. Med den helt nye ADAM, lanserer Opel for første gang en elegant og urban småbil. Opel ADAM kombinerer dristig og kraftig design med potensial til å lage din helt unike bil, slik at hver enkelt ADAM kan skreddersys for den enkelte. I tillegg tilbys førsteklasses teknologi fra øvre segmenter, inkludert et nytt innebygd underholdningssystem som integrerer eierens smarttelefon i bilen (Android og Apple iOS).

Bilen måler nesten 3,70 meter i lengde (1,72 meter bredde ekskl. speil), og den smidige tredørs bilen er dermed perfekt for urbane omgivelser. Med sitt eksklusive interiør tilbyr Opel ADAM sitteplasser for opptil fire personer. Selv om bilen er liten oppleves den som romslig. ADAM henvender seg først og fremst til trendy og urbane kunder som leter etter en bil som uttrykker deres personlige stil. Denne målgruppen er i følge ekspertene ventet å vokse i årene som kommer.

 

ADAM er den eneste bilen i A-segmentet som utelukkende skal bygges i Tyskland.
- Vi er sikre på at den vil få en fantastisk mottakelse på motorutstillingen i Paris i september, sier Karl- Friedrich Stracke, Opels Europa sjef.

Opel ADAM vil i første omgang bli tilbudt med tre effektive bensinmotorer (1,2 l 51kW/70 hk, 1,4 l 64 kW/87 hk og 1,4 l 74/100 hk) kombinert med en femtrinns manuell girkasse. Alle motorer er tilgjengelige med en ecoFLEX-teknologi pakke inkludert drivstoffbesparende start/stopp-teknologi. Senere vil en ny generasjon av en liten bensinmotor gjøre sin premiere i ADAM, med direkte bensininnsprøytning med turbolading og start/stopp for ytterligere forbedret effektivitet og ytelse. Den nye motoren vil bli kombinert med en helt ny generasjon sekstrinns manuell girkasse.

 

ADAM introduserer mange eksklusive og innovative teknologier som vanligvis bare finnes i øvre segmenter. For første gang er den nye generasjonen Avansert Park Assist (APA II) tilgjengelig. Sjåføren får i gang systemet ved hjelp av en knapp på dashbordet, og systemenheten gir beskjed når de passerer en parallell parkeringsplass stor nok til å få plass til bilen. Systemet styrer de deretter automatisk inn i parkeringsplassen, føreren trenger bare å kontrollere brems, clutch og gir. Den kommer alltid i kombinasjon med Side Blind Spot Alert (SBSA) som også benytter ultralydsensorer. ADAM er også først ut i sitt segment med oppvarmet ratt, noe som er med på å gi bilen enda et moderne preg.

 

ADAM vil være tilgjengelig for bestilling etter sin offisielle verdenspremiere på Paris Motor Show (29. september til 14. oktober 2012). De første bilene vil være klare for Norge i januar 2013.