AMPERA ENDELIG PRISKLAR!

16.okt.2011

  • Fra kr 369.900
  • Svært godt utstyrsnivå: skinnseter, 17” alu.felger, topp sikkerhet
  • En elektrisk bil som gjør det mulig å reise hvor som helst når som helst


Prisen på Norges kanskje mest omtalte bil, Opel Ampera, er endelig klar. Fra kr 369 900 vil elbilen med utvidet rekkevidde være tilgjengelig for det norske markedet. Etter en lang runde i det norske avgiftssystemet er prisen nå redusert med nesten 20 000 kroner, noe Opel Norge er fornøyd med.


Opel Ampera kommer i to utstyrsvarianter. Toppmodellen er svært godt utstyrt og har blant annet skinnseter, klimaanlegg, 17” aluminiumsfelger og skinnratt med cruisekontroll og radiobetjening som standard. Toppmodellen får en prislapp på 379 900 kroner og vil være tilgjengelig fra februar neste år.

Sikkerhetspakken på Opel Ampera er svært god, tidligere i år fikk Opel Ampera toppscore med hele fem stjerner i den uavhengige forbrukerorganisasjonen Euro NCAP. Med dette oppnådde den, som den første elektriske bilen fra en europeisk produsent som er egnet til daglig bruk, maksimalt sikkerhetsnivå. Ampera er den første bilen testet av Euro NCAP til å score maksimalt med poeng i sidekollisjonstesten, som har vært obligatorisk siden 2009.


Ampera er den første elektriske bilen som gjør det mulig å reise hvor som helst når som helst. Fem-dørs-sedanen har plass til fire voksne og deres bagasje. En 16 kwh lithium-ion batteripakke forsyner den 11 kwh/150 hk kraftige elmotoren. Avhengig av kjøreteknikk, terreng og temperatur, går den mellom 40 og 80 km med ren elektrisk drift og null utslipp. Når batteriet har nådd minimum ladetilstand, slås bensinmotoren automatisk på og driver en generator for å forsyne den elektriske drivenheten. Dette utvider kjørelengden til over 500 km uten å måtte stoppe ved en bensinstasjon.