FEM EURO NCAP STJERNER FOR ZAFIRA TOURER OG ASTRA GTC.

25.okt.2011

  • Nye Opel-modeller får toppkarakter i kollisjonstester
  • Høy grad av stabilitet og passasjerbeskyttelse


Rüsselsheim / Brussel. Det har blitt ytterligere toppkarakterer for nye Opel bilmodeller fra den uavhengige forbruker organisasjonen Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme). Kollisjonseksperter har tildelt fem stjerner når det gjelder sikkerhet og forebygging av ulykker både til Opel Astra GTC og Zafira Tourer.


"Tema for passasjerenes sikkerhet har alltid vært høyt oppe på vår dagsordenen," sier Rita Forst, Vice President GME Engineering. "Vi er stolte av de siste fem-stjerners resultatene og er svært fornøyd med ikke bare å ha møtt sikkerhetsstandardene med Zafira Tourer og Astra GTC, men også å ha overgått dem." I alle testkategorier (passasjersikkerhet for voksne og barn, samt fotgjengersikkerhet og førerassistansesystemer) oppnådde begge bilene svært gode resultater. Den nye NCAP kunngjøringen kommer nesten to måneder etter at Opel Ampera også ble tildelt fem stjerner av Euro-NCAP.


Både Zafira Tourer og Astra GTC besto kollisjonstestene med utmerket resultat, med høy grad av karosseristabilitet. Kupeens interiør og sikkerhetskomponenter er i begge bilene utformet på en slik måte at risikoen for skade gjennom for eksempel knær å komme i kontakt med instrumentpaneler, minimeres. Sikkerhetsbelter for barn har en utmerket standard i begge bilene.

Euro-NCAP sammenslutningen (European New Car Assessment Program) som er plassert i Brussel bestående av representanter fra EUs transportpolitiske departementer, bilforeninger, bilforsikringsselskaper og forbrukerorganisasjoner. De strenge testkravene er høyere enn minstekravet i EU-lovgivningen. De blir derfor sett på som en internasjonal standard.


Euro-NCAP har satt opp en standardisert test som undersøker skaderisikoen for passasjerer og fotgjengere i forskjellige kollisjonssituasjoner. Kollisjonsdukker brukes til å simulere effekten på ulike deler av menneskekroppen.


Den nye Zafira Tourer setter nye standard for fleksibilitet og atmosfære i flerbruksbil segmentet med sitt nye design «Flex7» seteløsning. Opels "lounge on wheels" er i toppen av sin klasse når det gjelder drivstofforbruk og førerassistansesystemer.