OPEL LANSERER NY EL-BIL: «THE ONE EURO CAR»

07.sep.2011

Hele fire verdenspremierer er i Opels søkelys på den 64de International Motor Show i Frankfurt. Høydepunktet på Opels pressekonferanse 13. september kl. 09:45, er avsløringen av et eksperimentelt kjøretøy.


Opels lettvekt elektriske bil: «The One Euro Car»

  • Revolusjonerende konsept for null-utslipp urban mobilitet
  • Elektrisk kjøring for 16 år og oppover


Rüsselsheim / Frankfurt. Med en helt ny batteridrevet el-bil stiller Opel sterkt for å bli stjerneattraksjonen på det 64. Frankfurt International Motor Show. Konseptet åpner for et nytt kapittel i elektrisk mobilitet, og utvider Opels banebrytende rolle i alternative fremdriftssystemer. Nøkkeltallene fra motorveibilen er 100 kilometer for en euro - en tredjedel av vekten av en moderne liten bil - og med en maks hastighet på 120 km/t.

Inspirert av Amperas suksess, skaper det revolusjonerende konseptet en ny klasse av lette elektriske kjøretøy for null-utslipp urban mobilitet.


Toseteren har produksjonspotensial, og vil også være gunstig for yngre kunder. Sekstenåringer kan selv begynne å kjøre i en versjon som er begrenset til en maksimal hastighet på 45 km/t. Energibehovet er ti ganger lavere enn for en moderne småbil, og energikostnader er bare én euro per 100 km, altså en fordel både for miljøet og budsjettet.


I tillegg: For første gang presenterer Opel den nye Astra GTC kompakt coupé, den nye allsidigheten mester Zafira Tourer og neste generasjon kompakte Combo varebil på en nyutviklet stand. Velkommen til Opel sin stand (D 09 i Hall 8).