GENÉVE-UTSTILLINGEN 2011 OPEL VISER VEIEN VIDERE.

Se produksjonsmodellen Ampera som er klar til å debutere som Europas første elbil med utvidet rekkevidde. Zafira Tourer-konseptet har en ny visjon for flerbruksbilen: en "salong på hjul". Se hvordan ny teknologi gir våre ecoFLEX-modeller enda lavere forbruk og utslipp.

28.feb.2011

Opel – grønne bilførere ønskes

Bli med i ecoFLEX Experience, så vinner du kanskje en Opel Ampera

ecoFLEX Experience er din mulighet til å vise frem dine grønne kjøreferdigheter og vinne Opels grønneste bil. Du kan bli blant de første som eier den revolusjonerende Opel Ampera, eller får ecoFLEX-seriens nye stjerner: Opel Astra ecoFLEX og Opel Corsa ecoFLEX. Begynn med å vise ferdighetene dine på nett, og konkurrer om å delta i sommerens kjørebegivenhet i København i Danmark og Malmö i Sverige. Og hvis du tror at du ikke vet så mye om å kjøre grønt, er dette et flott sted å begynne å lære det!


Er du Europas grønneste bilfører?
Deltakerne i Opel ecoFLEX Experience-konkurransen må først bevise sin kunnskap om drivstoffeffektivitet i en quiz på Internett, før de går videre til en simulator på Internett for å bevise sine ferdigheter i å kjøre grønt og spare drivstoff. Den beste – den mest miljøvennlige bilføreren fra hvert av de 20 deltakerlandene – blir invitert til en begivenhet over flere dager i Danmark og Sverige denne sommeren. Under tilsyn av profesjonelle vil finalistene møte hverandre i en europeisk konkurranse ved Sturup Raceway i Malmö. Den grønneste bilføreren blir deretter utnevnt til ecoFLEX Experience-mester.


Hovedpremie: den revolusjonerende Opel Ampera E-REV.

Vinneren kan glede seg til en unik premie: en av de aller første Opel Ampera-bilene som produseres. Elbilen med utvidet rekkevidde (E-REV – extended range electric vehicle) og innovativ "Voltec"-teknologi skal lanseres i 2011. Med Amperas litiumionbatteri på 16 kWh kan den kjøre 60 km på batteri alene – helt uten utslipp. Etter det begynner en bensindrevet motor å generere elektrisitet til å drive hjulene resten av turen. Den enestående stillegående elektriske motoren på 111 kW (150 hk) gir et dreiemoment på 370 Nm fra stillestående. Ampera akselererer fra 0 til 100 km/t på rundt ni sekunder, og kan nå en toppfart på 160 km/t. Med fem dører, fire seter og fremragende design er Ampera tross alt en ekte bil til daglig kjøring.


Kjør inn i fremtiden med Opels ecoFLEX-biler.

Vi setter ecoFLEX-merket på de grønneste variantene av Opel-modellene. De har lavt utslipp og lavt forbruk, men høy ytelse og stor kjøreglede. Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX og Astra 1.3 CDTI ecoFLEX er de nyeste modellene med denne teknologien. Astra Sedan med 5 dører med 70 kW (95 hk) bruker i gjennomsnitt kun 4,2 liter diesel per 100 kilometer. Dette gir enestående lave CO2-utslipp på kun 109 gram per kilometer. Den like kraftige Corsa topper selv disse imponerende tallene – den bruker bare 3,7 liter per 100 kilometer og slipper ut 98 gram CO2 per kilometer, og ligger dermed under 100 grams-nivået.