OPEL VIDEREFØRER MOBILITET FRA AMPERA TIL ZAFIRA TOURER-KONSEPTET.

Serieproduksjonsmodellen for Opels revolusjonerende elbil med utvidet rekkevidde, Ampera, skal introduseres på bilutstillingen i Genève 2011 (3.–13. mars).

01.mar.2011

Opel viderefører mobilitet fra Ampera til Zafira Tourer-konseptet

  • Klar til å kjøre. Verdenspremiere på Ampera produksjonsbil
  • Salong på hjul: En visjon av neste generasjons Zafira
  • Mer økonomisk enn noen gang: Start/stopp forbedrer ecoFLEX-områdets effektivitet ytterligere
  • Videreutviklet: Ny Antara- og Corsa-debut i 2011


Serieproduksjonsmodellen for Opels revolusjonerende elbil med utvidet rekkevidde, Ampera, skal introduseres på bilutstillingen i Genève 2011 (3.–13. mars). De første leveransene vil skje før utgangen av dette året. Med dette holder Opel løftet om å være den første produsenten til å gjøre denne svært innovative teknologien tilgjengelig i Europa. Besøkende vil også få et glimt inn i fremtiden med Opels neste generasjons Zafira: Zafira Tourer-konseptet bringer rimelig fleksibilitet til et nytt nivå av raffinement og komfort som viser hvordan en elegant salong på hjul kan se ut.


Mer om Opels fremtid som leder innen bærekraftig mobilitet vil også vises med de nyeste ecoFLEX-modellene med lave utslipp. Den nye Corsa og Antara vil også bli omtalt på Opel-standen, og vil komme på markedet i begynnelsen av 2011.


Opel Ampera produksjonsbil – e-mobilitet innenfor føreres rekkeviddeOpel vil holde løftene de har gitt de siste årene og fortsette å være en trendsetter med markedsinnføringen av Ampera innen utgangen av dette året. Produksjonsmodellen av Opel Ampera som vil debutere på bil utstillingen i Genève, avviker ikke fra målene satt i utviklingsfasen, mens dens dristige designen er svært nær den på de tidlige konseptbilene.


Opel Amperas elbil med utvidet rekkevidde vil bli den første elbilen i Europa som er egnet til daglig kjøring: det gir sjåfører tryggheten om at de ikke vil bli strandet på grunn av flatt batteri. Med sitt unike elektriske fremdriftssystem som gir god akselerasjon og høye nivå av raffinement, tilbyr Ampera femdørs plass til fire passasjerer og rikelig med plass i bagasjerommet. Den drives av strøm til alle tider og hastigheter. De første 40–80 km leveres strømmen av elektrisitet som er lagret i et 16 kWh litium-ion-batteri. Når du kjører på strøm fra batteriet, slipper ikke Ampera ut gass eller eksos.


Uavhengige undersøkelser viser at cirka 80 prosent av europeere kjører mindre enn 60 kilometer per dag, så Ampera vil lett oppfylle kravene. Når Amperas batteri er lavt, kan den lades i ca fire timer på 230 V ved å koble bilens innebygde ladesystem til en vanlig stikkontakt. Fordi batteriet kan lades opp raskt, kan de fleste Ampera-biler kjøres i batterimodus hele tiden. Hvis det er nødvendig med en lengre tur, kan den bensindrevne motoren/generatoren sømløst utvide den totale rekkevidden til mer enn 500 kilometer på en full tank. Denne teknologien med utvidet rekkevidde gjør Ampera til den første praktiske bilen med bekymringsfri elektrisk kjøring. Den enestående stillegående elektriske motoren på 111 kW / 150 hk gir et dreiemoment på 370 Nm fra stillestående. Den akselererer Ampera-en fra null til 100 km/t på cirka ni sekunder, og har en maksimumshastighet på 161 km/t.


Zafira Tourer-konseptet: En salong på hjul

I Genève vil Opel også presentere visjonen om hvordan en ny generasjon av sine større monocaber, den segmentet-definerende Zafira, kan se ut. Zafira Tourer-konseptet, kalt "Salong på hjul", har et luftig og lyst interiør utført i høy kvalitet. "Vi har brukt "salong"-konseptet til en motorvogn", sier Mark Adams, visepresident i Opel/Vauxhall Design. "En salong er et sted du ønsker å søke tilflukt og slappe av, et sted der du virkelig ønsker å være. Vi ønsket å tilby den samme følelsen i en monocab og gjøre den til den salongen du ønsker å tilbringe tid i."


I ekte Zafira-mote, gir Opels nye konseptbil høyest mulig førerhusfleksibilitet for å dekke de fleste behov for plass, med stor vekt på passasjerseter bak. Førerhuset har også store vinduer for å invitere lys, øke følelsen av velvære og en fredelig åpenhet overfor omverdenen.


Det romslige og sofistikerte interiøret i salongstil er omfavnet av et elegant, skulpturert og dynamisk eksteriør, med et nytt, dristig ansikt som integrerer dramatiske, vingeformede frontlys som skaper et svært dynamisk utseende.


Zafira Tourer-konseptet gir Insignia ambisjon, kvalitet og innovative teknologier til monocab-segmentet. Den er utformet for å sikre at hver reise er behagelig, trygg og avslappende for alle som er med.


Opel ecoFLEX-familien: Mer effektivitet takket være bruk av start/stopp-teknologi

Opel står for bærekraftig og praktisk mobilitet uten at det går på bekostning av kjøregleden. Opel EcoFLEX-modellene gir lavt drivstofforbruk og CO2-utslipp uten å spare på ytelse eller dynamisk kjøring – alt til en rimelig pris.

Den nye ecoFLEX-familien som vises i Genève har to store nyheter:


• Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX kombinerer nå sine 70 kW/95 hk drivverk med start/stopp-teknologi, og tilbyr kombinert drivstofforbruk på 3,5 liter per 100 km og utslipp på bare 94 g/km CO2.

• Start/stopp-teknologi er også tilgjengelig på den nye versjonen av Opel Astra 1.3 CDTI ecoFLEX (70 kW/95 hk). I 5-dørs kombi, reduseres CO2-utslippene fra 109 til kun 104 g/km og kombinert drivstofforbruk fra 4,1 liter til 3,9 liter per 100 km. Mens 5-dørs kombi er tilgjengelig med og uten start/stopp-systemet, har den nye Sports Tourer 1.3 CDTI ecoFLEX dette systemet som standard (drivstoff forbruk 4,1 l/100 km, utslipp 109 g/km CO2).


Ved bruk av start/stopp-teknologi gjennom hele modellprogrammet, har Opel tatt et stort skritt mot målet om å redusere drivstofforbruk og utslipp. Start/stopp-teknologi er nå tilgjengelig i Opel Agila, Corsa og Astra. Innen utgangen av 2011 vil det også bli tilbudt i Meriva, Zafira og Insignia.


Starter 2011 – det nye ansiktet på Opel Antara og Opel Corsa

Med fremhevet utvendig design, nye motorer, nytunet chassis og oppgradert interiør kombinerer den nye Opel Antara sporty terrengbilpreg med høy bruksverdi og byeleganse – fra og med våren 2011. Hele det nye motorutvalget består av to nye 2.2 CDTI-motorer med 120 kW/163 hk og 135 kW/184 hk, og en ny 2.4 ECOTEC bensinvariant med 123 kW/167 hk. Alle motorene oppfyller Euro 5-utslippstandarder og garanterer bedre kjøreegenskaper med betydelig redusert forbruk og utslipp. De to tilgjengelige girkassene – en sekstrinns manuell og en automatisk – har også blitt helt nyutviklet. Forbedringer på chassis og aktiv sikkerhet inkluderer forbedringer i ABS-systemet og standard montering av bakkestartassistent (Hill Start Assist (HSA)) som hindrer rulling bakover i oppoverbakker.


Etter overhalingen av alt under overflaten i 2010 – motorutvalg, chassis og styresystem – får Opel Corsa en ny garderobe i 2011. Et nytt ansikt gir den et mer sporty, uttrykksfullt utseende, nye utvendige farger og stemning innvendig, samt mange individualiserte, sporty versjoner som gjør den mer attraktivt enn noen gang. Den nye infotainsystemet for multimedia kalt "TOUCH & CONNECT", har en berøringsskjerm i farger, full navigasjonsdekning for 28 europeiske land, Bluetooth, iPod og USB-tilkoblinger til en svært konkurransedyktig pris. Versjonen ecoFLEX 1.3 CDTI med 70 kW/95 hk er nå utstyrt med start/stopp-teknologi som drar nytte av 8,7 % lavere drivstofforbruk ved bykjøring. Totalt krever den kun 3,5 liter per 100 km, og slipper ut bare 94 g/km CO2.