AMPERA ER ÅRETS BIL 2012!

06.des.2011

I knallhard konkurranse med konkurrenter fra hele bilverdenen, trakk Opel Ampera det lengste strået om å bli årets bil 2012. Norges grundigste fagjury består av representanter fra NAF, miljøorganisasjonen ZERO, Dagbladet og Vi Menn Bil Top Gear.

 

  • Banebrytende teknologi som gjør at Ampera kan være familiens eneste bil
  • Ingen rekkeviddeangst
  • Friskt utseende og god komfort

 

- Opel Ampera er en vinner på grunn av teknologien som i praksis gjør elbilen tilgjengelig for gjennomsnittsbilisten. Dessuten er den komfortabel, fin å kjøre og den byr på et tøft utseende. Dette er grunnene til at Opel Ampera stakk av med seieren, sier juryformann Andreas Handeland som til daglig er bilansvarlig i Dagbladet.

 

Opel Ampera er årets mest omdiskuterte bil. Den har mottatt en rekke internasjonale priser og stakk nylig av med toppscore på fem stjerner i den internasjonale Europeiske krasjtesten, Euro NCAP. Opel Amperas teknologi er unik i sin sammenheng. Den gir deg mulighet til å kjøre 40-80 kilometer på ren elektrisk drift før en liten bensinmotor sørger for at du kan kjøre inntil 500 kilometer dersom du ikke har mulighet for å lade.

 

- Fantastiske nyheter! Dette er et bevis på at vi ligger helt i teten når det gjelder teknologi og design. Prisen veier ekstra tungt fordi det er en så bredt sammensatt jury, sier Opel Norges administrerende direktør, Peter Nikell.

 

Juryen fremhever ellers Amperas banebrytende teknologi, friske utseende og gode komfort.


Juryen besto av:

Øyvind Jakobsen, Journalist og biltester, Vi Menn Bil Top Gear
Anders G. Hovde: Seniorrådgiver, TNS Gallup
Einar Håndlykken, Daglig leder, ZERO
Ulrica Risberg, Direktør for marked og kommunikasjon, NAF
Andreas Handeland, juryleder og bilansvarlig i Dagbladet