OPEL PÅ IAA: VERDENSPREMIERE I FRANKFURT.

22.aug.2011

  • Verdensdebut: Astra GTC, Zafira Tourer og den nye Combo
  • Overraskende: Eksprimentelt kjøretøyet fortsetter i Opels pionerånd
  • Lansering: Opel Ampera snart hos forhandlerne
  • Premiere for syv nye ecoFLEX-modeller


Rüsselsheim. Fire verdenspremierer er i Opels søkelys på den 64. Internasjonale Bilutstilling i Frankfurt. For første gang presenterer Opel den nye Astra GTC kompakt kupe, den nye fleksible Zafira Tourer og neste generasjon Combo varebil på en nyutviklet stand (D 09 i Hall 8).

Høydepunktet på Opels pressekonferansen 13. september kl 09:45, er avsløringen av et eksperimentelt kjøretøy. I tillegg er Ampera den første elektriske bil i Europa, som er egnet for daglig bruk, utstilt like før den lanseres hos forhandlerne.

Opel ecoFLEX portefølje viser også at konvensjonelle drivlinjer fortsatt har drivstoffbesparende potensial uten at det går utover kjøregleden. Hele syv nye høydepunkter av Opel ecoFLEX vil bli presentert i Frankfurt.

Astra GTC, Zafira Tourer og Combo står i sentrum for første gang
Den nye Astra GTC har et slående design og en fantastisk kjøredynamikk. Takket være forhjulsopp henget, HiPerStrut, leverer Opels skarpe kompakt kupe den ultimate kjørepresisjon. Ved lanseringen blir en rekke bensin- og dieselmotorer med effekt mellom 88 kW/120 hk og 132 kW/180 hk tilgjengelige.


Den nye Zafira Tourer definerer nye standarder for interiør, allsidighet og atmosfære med sin helt redesignede Flex7 sitteplass konsept. "Lounge på hjul" med Insignias verdier og flotte kvaliteter, innovativ teknologi og skulpturell, dynamisk design til flerbruksbil segmentet.


Den nye Combo er den allsidige person- og varebil for arbeid, familie og fritid. Den kommer med seks motorer: fire diesel, en bensin og en CNG (Compressed Natural Gas) enhet. Neste generasjons kompakte Combo er tilgjengelig med fem eller syv seter.

Elbil Ampera på vei mot lansering
Ampera er den første elektriske bilen fra en europeisk produsent, som gir muligheten til å kjøre hvor som helst når som helst. Den vil være tilgjengelig hos norske forhandlere i begynnelsen av 2012. Den passer perfekt til årets IAAs motto "Zukunft serienmäßig" som kan oversettes til "fremtiden kommer som standard". En 16 kWh lithium-ion batteripakke gir den 111 kW/150 hk elmotoren drivkraft. Avhengig av kjøreteknikk, terreng og temperatur, leverer den mellom 40 og 80 km med ren elektrisk drift med null utslipp - perfekt nok for gjennomsnitts nordmannen som ifølge tall fra OFV kjører 37,5 km om dagen. Takket være rekkevidde-forlengeren vil det være mulig å reise mer enn 500 km uten å måtte stoppe ved en bensinstasjon.


Syv nye ecoFLEX høydepunkter fra Agila til Insignia
Opel debuterer med syv nye ecoFLEX modeller i Frankfurt, som tilhører de aller beste i sine respektive klasser med hensyn til drivstofforbruk og CO2-utslipp: Agila 1.0 (bensin, 109 g / km CO2), 1,3 Meriva CDTI (109 g / km CO2), Astra 1,7 CDTI (99 g / km CO2), 1.4 Insignia Turbo (bensin, 134 g / km CO2) og Insignia 2,0 CDTI (115 g / km CO2) - samt ecoFLEX-versjonene av premiere Astra GTC og Zafira Tourer. Den nye Insignia 1,4 Turbo ecoFLEX med et forbruk på 5.7l/100 km (134 g / km CO2), er den mest økonomiske motoren i hele mellomklassesegmentet. Mange av de over 60 ecoFLEX-variantene kan i mellomtiden bestilles og er tilgjengelig med funksjonen start / stopp-teknologi. Opels start / stopp-system vil være tilgjengelig i 34 kjøretøy kombinasjoner våren 2012.