FEM EURO NCAP STJERNER FOR OPEL AMPERA.

25.aug.2011

  • Elektrisk kjøretøy oppfyller de høyeste sikkerhetsstandarder
  • Overgikk alle krav som er nødvendig for å oppnå toppkarakter i alle testkategorier
  • Første bil til å score maksimalt med poeng i sidestolpekollisjonstesten


Rüsselsheim. Opel Ampera har blitt tildelt fem stjerner av den uavhengige forbrukerorganisasjonen Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Med dette oppnådde den, som den første elektriske bilen fra en europeisk produsent som er egnet til daglig bruk, maksimalt sikkerhetsnivå. Den føyer seg dermed inn i rekken blant dagens Opel-modeller som også er testet av Euro NCAP. Opel Ampera scoret mer enn maksimum poengsum som trengs for å oppnå toppkarakter i alle kategorier, inkludert passasjerbeskyttelse, barnesikkerhet, fotgjengerbeskyttelse og sikkerhetsbistand. Fem-dørs sedanen viste også topp resultater i sidebarriere testen. De gode resultatene som Amperaen oppnådde her er takket være kombinasjonen av den solide karosseristrukturen, avstivet passasjercelle og effektive sikkerhetssystemer.


Amperaen er den første bilen testet av Euro NCAP til å score maksimalt med poeng i sidestolpekollisjonstesten som har vært obligatorisk siden 2009. I denne testen blir bilen drevet sidelengs i 29 km / t inn i en stiv stolpe som simulerer et tre. Takket være fremragende kollisjonssikkerhet og stivheten på Amperas kjernekarosseristruktur, er passasjerene svært godt beskyttet. Kollisjonsbeskyttelsen kommer av en ekstrem stiv passasjercelle. Den har blitt designet for å sikre minst mulig deformasjon og størst mulig overlevelsesplass i tilfelle en krasj. For å hjelpe til å spre store kollisjonskrefter, er front, sidene og kupeen bak, beskyttet av energiabsorberende soner som deformeres på en kontrollert måte.

Den elektriske sikkerheten i bilen ble også sjekket etter at alle kollisjonstestene ble utført. Det er garantert at til alle tider og etter hver kollisjon kan batteriet i en nødsituasjon lett kobles ut av redningspersonell.


Elektrisk mobilitet egnet til daglig bruk – ingen hvis, og eller men
Ampera er den første elektriske bilen som gjør det mulig “å reise hvor som helst når som helst". Fem-dørs sedanen har plass til fire voksne og deres bagasje, og vil være på markedet mot slutten av året. En 16 kWh lithium-ion batteripakke forsyner den 111 kW/150 hk kraftige elmotoren. Avhengig av kjøreteknikk, terreng og temperatur, går den mellom 40 og 80 km kun med ren elektrisk drift og null utslipp. Uavhengig forskning viser at dette er tilstrekkelig nok for å dekke det daglige behovet for 80 prosent av europeiske sjåfører, som kjører mindre enn 60 km per dag. Når batteriet har nådd minimum ladetilstand, slås bensinmotoren automatisk på og driver en generator for å forsyne den elektriske drivenheten. Dette utvider kjørelengden til over 500 km uten å måtte stoppe ved en bensinstasjon.


Kommer til Norge tidlig neste år.