Innovasjon – sikkerhet
Opel Innovation – FlexFix®

Frakt sykkelen med FlexFix®

Det fullt integrerte sykkelstativsystemet glir enkelt ut fra den bakre støtfangeren.

Kjør med fleksibilitet
Opel Innovation – infotainment

Infotainment

Få underholdning, vær tilkoblet, men ikke gå deg vill.

Komforten med integrert informasjon og underholdning
Opel-innovasjoner – elektrisk mobilitet

Elektrisk mobilitet

Opplev fremtidens mobilitet: Revolusjonerende biler med elektrisk fremdrift som kan kjøres uten kompromiss.

Les mer

SIKKERHET.

Ikke rart at både Astra og Insignia fikk toppkarakterer i Euro NCAPs sikkerhetstest. Våre biler har et omfattende utvalg av passive sikkerhetsfunksjoner som sikrer optimal beskyttelse i tilfelle en ulykke. Aktivt sikkerhetsutstyr har som mål å hindre ulykker ved å advare føreren om potensielle farer og sørge for å opprettholde stabiliteten.

Opel Innovation – AFL+

Adaptive frontlys gir tryggere nattesyn

Se for deg frontlykter som endrer mønster og lysstyrke for å tilpasse seg omgivelsene, været og hastigheten. Opels avanserte adaptive frontlyssystem (AFL+) gjør det tryggere og mindre stressende å kjøre i mørket ved å forbedre sikten i svinger. Dette bransjeledende frontlyssystemet velger automatisk fra ni ulike lysfunksjoner, som alle er utviklet for å gi optimal belysning i enhver kjøresituasjon, uten å blende andre førere. Resultatet: mindre stress, bedre sikkerhet.

 

Se AFL+ på


Opel Innovation – Opel Eye

Opel Eye leser veien

Det innovative Opel Eye bedrer kjøresikkerheten, reduserer stress og kan også forhindre dyre fartsbøter. Kamerasystemet Opel Eye er plassert mellom frontruten og bakspeilet og bistår deg på fire forskjellige måter: Gjenkjenning av trafikkskilt og filskiftevarsler, frontkollisjonsvarsel og avstandsindikator.

 

Se Opel Eye på


Enlarge

Sideblindsonevarsel

SBSA bruker sensorer til å overvåke de delene av veien du ikke ser og viser et varsel på relevant utvendig speil hvis en bil kjører inn i blindsonen din. SBSA varsler deg med et lydsignal hvis du blinker for å skifte fil når det er en bil i blindsonen.

 

Se sideblindsonevarsel på


Enlarge

Automatisk hastighetskontroll med hastighetsbegrenser

Fartsbøter kan komme som en utrivelig overraskelse. Automatisk hastighetskontroll med hastighetsbegrenser hjelper deg unngå dem. Du kan stille inn en hvilken som helst maksfart over 25 km/t og være trygg på at du holder deg under fartsgrensen, selv etter å ha bremset eller sakket farten. Bare bruk kickdown-funksjonen når du vil kjøre raskere.

 

Se automatisk hastighetskontroll med hastighetsbegrenser på


Enlarge

Adaptiv hastighetskontroll (ACC)

En radarsensor opprettholder kjørehastigheten og den valgte avstanden til bilen foran ved hjelp av gass og brems. Avstanden til bilen foran kan justeres via rattkontroll.

 

Se ACC og FCA på


Enlarge

Opel innovasjon, kryssende trafikk bak (RCTA)

RCTA som sender radarsignaler sidelengs for å registrere

biler som nærmer seg og som ikke kan ses når du rygger inn i trafikk. Den virker på en distanse på opptil 20 meter. Når den registrerer en bil som nærmer seg, viser den et advarselssignal på venstre eller høyre side av skjermen på ryggekameraet, og en hørbar advarsel avgis fra den respektive siden. Nå kan du glede deg til rygging helt uten stress.


Enlarge

Filskiftevarsel (LCA)

Biler som kommer raskt bakfra kan føre til svært farlige situasjoner, spesielt når en fører kjører ut for å kjøre forbi eller kommer inn i en trafikkstrøm. Radar med en rekkevidde bakover på omkring 70 meter oppdager og varsler om biler som nærmer seg raskt i enten venstre eller høyre parallellfil, med et visuelt signal i det respektive sidespeilet.


Enlarge

Sideblindsonevarsel (SBZA)

Faren for en kollisjon er alltid til stede på motorveier med to eller tre filer samt i bytrafikk. Radarbaserte SBZA overvåker hele tiden de kritiske blindsonene på 3,5–5 meter, som vanligvis ikke kan ses i sidespeilene. I likhet med LCA, advarer den visuelt i det respektive sidespeilet.


Enlarge

Avansert parkeringshjelp gjør parkeringen enkel

Den avanserte parkeringshjelpen med sensorer foran og bak kan registrere en egnet parkeringsplass, og med de visuelle instruksjonene blir du veiledet til en perfekt parkering. Den aktiveres av en trykknapp, er datastyrt og registrerer i tillegg hindringer. Både skrift og grafikk indikerer styrevinklene og -retningene. Resultatet er perfekt lukeparkering, selv i trange omgivelser.


Enlarge

Ryggekamera (RVC)

Vidvinkelkameraet aktiveres automatisk når du setter bilen i revers, slik at du unngår å anstrenge nakken når du rygger. Ryggevisningen i fargedisplayet omfatter også bakre støtfanger som posisjonsveiledning. Dette gjør at du kan bedømme nøyaktig hvor du er mens du ser alle potensielle hindringer eller farer på veien.

 

Se ryggekamera på

Enlarge

SAFETEC® - All-round security

Opel har en integrert holdning til sikkerhet. Alle aktive og passive sikkerhetssystemer som bidrar til å redusere farene når du kjører er samlet under en overskrift: "SAFETEC®". Resultatet er sammenhengende og effektiv beskyttelse av alle som er i bilen.

 

Se SAFETEC®  på


Enlarge

Forenklet parkering

La ADAM parkere selv! Når den har funnet en parkeringsplass er det bare å holde hendene borte fra rattet og ADAM gir beskjed om når du skal trykke på gasspedalen, bremse eller når du skal skifte gir slik at du opplever en perfekt parkering uten å måtte stresse.